Patimile unui muncitor necalificat în Capitală: Dorel şi-a reclamat patronul la Poliţie pentru salariul primit în monede de 10 bani şi 50 de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorel Mutică (54 de ani) a reclamat la Poliţie că a fost umilit de patronul firmei la care a lucrat în ultimele două luni, după ce a decis să demisioneze: a primit ultimul salariu în monede de 10 bani şi 50 de bani.

După două luni în care susţine că a muncit pe brânci, aproape zilnic, la o firmă producţie de ţesături din fibră de sticlă, din Bucureşti, Dorel Mutică (54 de ani) s-a ales cu o plasă de bani. Din păcate, spune fostul muncitor necalificat, erau doar monede de 10 bani şi 50 de bani.

„M-am dus la Poliţie pentru că patronul nu mai voia să îmi dea ultimul salariu, deşi am lucrat iar în final, la insistenţele mele repetate, am primit 850 de lei, numai în monede de 10 bani şi 50 de bani, pe care mi le-au dat în batjocoră, spunându-mi să îmi iau banii şi să le dau sacoşa înapoi”,  a povestit Dorel.

Supărat, Mutică s-a prezentat din nou la Poliţie pentru a reclama „umilinţele” la care a fost supus, însă poliţiştii nu au mai avut cum să îi sară în ajutor, spune acesta.

„Am luat banii şi m-am întors în Orăştie, unde locuiesc într-o baracă sărăcăcioasă şi îmi fac planuri să plec la muncă în Italia. O dată ce voi ajunge acolo, o să renunţ la cetăţenia română, tocmai din cauza acestor patroni care m-au tot umilit. Nu mai vreau să fac al doilea infarct din cauza lor”, s-a plâns hunedoreanul.

Reprezentanţii firmei la care a lucrat Dorel Mutică susţin că muncitorul nu era tocmai un angajat model şi că a fost prins băut în timpul programului de lucru. Totuşi, adaugă aceştia, indiferent de modul în care i s-a dat ultimul salariu, important este că l-a primit.


Vă recomandă să citiţi şi:

Fabrica germană de cablaje auto face angajări masive: 150 de posturi oferite de urgenţă şi alte 1.000 anul viitor

Compania germană Dräxlmaier şi-a extins activitatea fabricii din Hunedoara şi anunţă angajări masive: 150 de locuri de muncă sunt oferite în prezent, iar potrivit estimărilor, pentru anul viitor vor fi scoase la concurs alte 1.000 de joburi.

Scriitorul care a dat viaţa din Bucureşti pe raiul din cel mai izolat sat: „Stau cu chirie şi am adus un camion de cărţi. Nu am cocoş să mă trezească dimineaţa”

Cel mai neobişnuit localnic din Bătrâna, o aşezare aproape ruptă de civilizaţie a Hunedoarei, este un scriitor. Gelu Diaconu a renunţat la viaţa stresantă din Bucureşti şi s-a mutat în satul aproape pustiu din Munţii Poiana Ruscăi. A refuzat să se adapteze însă la modul de viaţă al sătenilor, pentru care îngrijirea animalelor şi munca pământului sunt activităţi privite aproape cu sfinţenie.

Ciobanul de 99 de ani care munceşte de zor, cu carte de muncă. Ştefan Gros a fost premiat: „De dragul mioarelor mi-a lungit Dumnezeu anii din viaţă”

Consiliul Judeţean Hunedoara a premiat cel mai în vârstă salariat din România: ciobanul Ştefan Gros are 99 de ani şi lucrează cu carte de muncă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite