Durerea dibuie repede lozincile şi le îngroapă adînc. În vremuri de suferinţă, marile miniciuni agreate şi micile recitaluri cerşetoare de atenţie se sparg, odată cu oglinda în care se răsfaţă. Iluziile se cojesc pînă la os. În locul lor, reapar adevăruri uitate, strigînd de la celălalt capăt al istoriei. Aşa învăţăm, iar, ce e neschimbat şi esenţial.

acum 2 zile · comentarii (154)

Cel mai probabil, cel mai târziu pe 20 iunie 2020 vom respira liber în spaţii deloc închise, privind înapoi, cu tristeţe, perioada de restricţii generate de pandemia de coronavirus. Un virus care a generat doar întrebări la G20, confruntări sterile, la nivel înalt, în UE, dar şi consens la NATO, în privinţa răspunsurilor pragmatice aşteptate de ţările aflate şi acum în dificultate.

acum 2 zile · comentarii (17)

În marea de ştiri negative legate de pandemia actuală de COVID-19, este nevoie să privim şi spre veştile bune; veşti pe care mass-media nu pune, deseori, accentul. Iată şapte ştiri care ar putea să ne arate „lumina de la capătul tunelului” acestei pandemii.

acum 2 zile · comentarii (10)

Wanderer – Călătorul, ratacitorul, se intitulează cel mai nou disc semnat de pianistul sud-coreean Seong Jin Cho, una dintre senzaţiile pianisticii mondiale din ultimii ani. Un titlu ce se lansează la celebra casă Deutsche Grammophon pe 3 aprilie şi poate fi ascultat în premieră românească, luni, 6 aprilie, de la ora 19.00, la Radio România Muzical.

acum 2 zile · comentarii (2)

Se poate cu uşurinţă constata că pandemia noului coronavirus le-a oferit adversarilor „clasici” ai Occidentului, cum ar fi Rusia şi China, oportunităţi nemaiîntâlnite până acum în contextul războaielor informaţionale pe care aceste ţări le coordonează prin diverşi proxy şi canale afiliate.

acum 2 zile · comentarii (98)

Pe timpurile astea, dacă sunteţi atenţi, începe să se ridice la orizont un nor foarte special de furtună, specific perioadelor de mare conflict, cele în care, în numele “binelui comun superior” poate fi tolerată punerea brutală şi extrem de rapidă a drepturilor universale ale omului.

acum 3 zile · comentarii (73)

Odată cu extinderea pandemiei de COVID-19, şi în ţara noastră reţelele de socializare au fost luate cu asalt de propunători de instrumente şi metode de lucru online, platforme digitale pentru comerţul de bunuri cu amănuntul, telemuncă, şcoală online, servicii publice digitalizate, servicii de plăţi online, Internet-Banking ş.a.m.d.

acum 4 zile · comentarii (1)

Mulţi copii din familii sărace nu au văzut computere decât în poze. Mulţi profesori din comunităţile mai mici n-au acces la infrastructura sau nu au primit pregătirea pentru a putea ţine lecţii online la nivelul de calitate necesar. Mulţi părinţi se luptă zilnic să-şi păstreze locul de muncă şi le e foarte greu să joace şi rolul de educatori.

acum 4 zile · comentarii (1)

În Valea Jiului mastodonţii de fier şi beton zac părăsiţi. Din adâncuri ies tot mai puţini oameni cu feţele încenuşate. Blocurile de locuinţe se golesc treptat. Valea resimte din plin dispariţia mineritului. Sau, ca să nu speriem oamenii, reducerea activităţii din sectorul carbonifer. Aurul negru îşi pierde în fiecare zi valoarea. Încă se mai extrage din subterane, doar că producţia anuală abia atinge performanţele zilnice din vremurile bune.

acum 2 ani · comentarii (5)

Data viitoare când vă mai ajunge pe la ureche că s-a schimbat ceva în profunzimea acestei ţări, că instituţiile statului român sunt în slujba cetăţenilor, că Statul e prietenos cu poporul şi alte prostii de genul ăsta, să deschideţi larg ochii şi să priviţi, câteva clipe, cu atenţie, în jur.

acum 3 ani · comentarii (94)

O ziaristă curajoasă, un video viral, milioane de oameni „pălmuiţi“ de conţinutul imaginilor surprinse la Straja - Valea Jiului acum două săptămâni. Anamaria Sanda este o jurnalistă care doreşte să aducă în atenţia ţării problemele cu care se confruntă această regiune uitată de conducători şi de soartă.

acum 4 ani · comentarii (2)