Există asemenea dezbateri care, în funcţie de tematică şi mai ales de momentul în care apar, sunt preluate de unul sau mai multe dintre partidele politice europene, tocmai fiindcă pot fi foarte uşor instrumentalizate dat fiind conţinutul adesori realmente exploziv al discuţiilor şi relevanţei acestora, cu mult dincolo de frontierele naţionale.

acum 3 zile · comentarii (7)

Mai nou, nu „jurnaliştii” sunt cei care moderează dezbaterile electorale, ci chiar preşedintele în funcţie! Să inviţi „jurnalişti” aleşi pe sprînceană, ca să nu zicem chemaţi la ordin, ca să-ţi servească întrebările deja negociate pune în lumină scenariul care a fost livrat poporului în direct. Noroc cu acei studenţi care au pus întrebări gândite de ei şi care au fost cât de cât incomode!

acum 2 zile · comentarii (10)

Întrebarea de al cărei răspuns vor depinde multe dintre viitoarele evoluţii din partea noastră de Europă este dacă viitorul Summit în formatul Normadia (Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina) va reuşi să producă rezultate notabile care să însemne amorsarea unui proces de pace real în absenţa oricărei participări americane (fie şi ca observatori) şi fără să li se ceară măcar o poziţie în calitate de entitate cu interese în zonă.

acum 2 zile · comentarii (7)

... desigur, nu mâine, nu săptămâna viitoare, nu toţi odată. Vor intra în casă necazurile noastre, propriile noastre îngrijorări, toamnele noastre de navetă între autobuze, metrouri şi trenuri, iernile noastre de griji pentru bilanţul subţire al unui an care putea, dacă se străduia un pic, doar un pic, să fie ceva mai bun.

acum 2 zile · comentarii (1)

Inca o data populismul isi va pune amprenta pe buzunarul romanilor. Modificarile aduse in Legea Gazelor de catre politicieni, aduce aberatii care se vor reflecta puternic in buzunarul romanilor. Astfel, in legea gazelor se prevede ca TRANSGAZ sa ”execute gratis” lucrari noi de racordare la gaze.

acum 2 zile · comentarii (11)

După dezbaterile electorale,  să revenim la problemele importante care trebuie rezolvate de  guvernul Orban. Ministerul Educaţiei este unul dintre cele mai dificile ministere, prin numărul foarte mare de beneficiari ai politicilor promovate de acest minister: elevi, studenţi, profesori, cercetători, părinţi,  piaţa forţei de muncă, economia, în general.

acum 2 zile · comentarii (7)

Cel mai trist lucru din ţara asta – mai trist decât corupţia, parşivenia sistemică şi minciuna – este că poporul român s-a pulverizat. Nu avem două Românii, cum se spunea la un moment dat, ci avem o infinitate de „bule”, de realităţi paralele incompatibile.

acum 3 zile · comentarii (15)

În Valea Jiului mastodonţii de fier şi beton zac părăsiţi. Din adâncuri ies tot mai puţini oameni cu feţele încenuşate. Blocurile de locuinţe se golesc treptat. Valea resimte din plin dispariţia mineritului. Sau, ca să nu speriem oamenii, reducerea activităţii din sectorul carbonifer. Aurul negru îşi pierde în fiecare zi valoarea. Încă se mai extrage din subterane, doar că producţia anuală abia atinge performanţele zilnice din vremurile bune.

acum 1 an · comentarii (5)

Data viitoare când vă mai ajunge pe la ureche că s-a schimbat ceva în profunzimea acestei ţări, că instituţiile statului român sunt în slujba cetăţenilor, că Statul e prietenos cu poporul şi alte prostii de genul ăsta, să deschideţi larg ochii şi să priviţi, câteva clipe, cu atenţie, în jur.

acum 3 ani · comentarii (94)

O ziaristă curajoasă, un video viral, milioane de oameni „pălmuiţi“ de conţinutul imaginilor surprinse la Straja - Valea Jiului acum două săptămâni. Anamaria Sanda este o jurnalistă care doreşte să aducă în atenţia ţării problemele cu care se confruntă această regiune uitată de conducători şi de soartă.

acum 4 ani · comentarii (2)
Postari Recente