Cozmin Guşă în cămaşă albă. Cu mânecile suflecate, în mare formă, zâmbăreţ nevoie mare, vizibil mulţumit de sine. De parcă ar fi ori naş mare ori tată de mireasă încântat că darul a fost gras şi investiţia cu căsătoria s-a dovedit una profitabilă. Trece de la un invitat la altul. „Hai, vă rog, mai luaţi o chifteluţă! Când vreau eu, vă dau şi microfonul!“

acum 5 zile · comentarii (2)

Acţionează pentru Europa! Este mai mult decât un mesaj, este un apel la mobilizare. De ce să acţionăm pentru Europa? Ce face Uniunea Europeană pentru noi? Euroscepticii vor spune că oricum putem să supravieţuim şi în absenţa acestei Uniuni. S-a trăit şi fără Uniunea Europeană, iar România a existat şi înainte de Europa unită.

acum 5 zile · comentarii (11)

Se scrie mult în aceste zile despre buget. O trecere în revistă a criticilor aduse bugetului, în limbaj mai puţin tehnic, ar fi utilă. În plus, în bătaia de joc şi desconsiderarea opoziţiei, dezbaterea parlamentară a unei legi de asemenea importanţă este programata pentru doar patru zile. Dovada că puterea nu dă doi bani pe propunerile şi observaţiile opoziţiei. Ca şi cum n-ar exista.

acum 5 zile · comentarii (25)

Mandatul românesc la conducerea Consiliului Uniunii Europene cuprinde evenimente politice importante, pe lângă coordonarea reuniunilor ministeriale şi gestionarea negocierilor finale privind dosare-cheie ale legislaţiei europene. Seria a inclus, joi, dezbaterea de la Parlamentul European cu tema „Lupta împotriva antisemitismului: O abordare comună pentru mai buna protejare a comunităţilor evreieşte în Europa – de la politică la acţiune“.

acum 7 zile · comentarii (6)

Preşedinţia Consiliului UE a debutat la Bucureşti cu reprezentanţii statelor membre punându-se de acord asupra Regulamentului privind standardul de emisii de CO2 la maşini. Pentru români veştile sunt „bune“: fără o reglementare naţională dură, străzile noastre se vor umple cu dieseluri la mâna a doua aduse din Germania. Aerul în oraşe va fi irespirabil, 50.000 de români vor muri prematur, dar maşinile vor fi ieftine! Iar media pe Europa va fi ok.

acum 7 zile · comentarii (12)

Vintilă Horia a fost autorul unei serii largi de articole pronaziste, profasciste, antisemite şi antidemocratice publicate între anii 1937-1941 în revista cuzistă şi ulterior legionară „Sfarmă-Piatră“. Aceste articole au elogiat regimurile politice criminale din Italia, Germania şi România.

acum 7 zile · comentarii (74)

Până într-a IX-a am învăţat într-o şcoală de comună, undeva în nordul Moldovei. Ştiu ce înseamnă frig în clase sau fum de la focul în sobe. Am văzut şi laboratorul de chimie degradându-se, pentru că şcoala nu mai primea fonduri pentru instrumentar sau substanţe. Îmi amintesc şi de aparatele şi de accesoriile din sala de sport a şcolii care se distrugeau de la un an la altul, pentru că nu erau înlocuite.

acum 8 zile · comentarii (13)

Zalmay Khalilzad, trimisul special american pentru Afganistan, a declarat că este optimist că se va ajunge la semnarea unui acord de pace „înainte de alegerile din luna iulie”, deschizând astfel cât se poate de larg calea pentru retragerea trupelor americane.

acum 8 zile · comentarii (11)

La CExN al PSD care a avut loc duminica trecută la Palatul Parlamentului, de abia întorsul din vacanţă, însă pesemne tare neodihnitul preşedinte al partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea a folosit în repetate rânduri cuvintele Securitate, securist, servicii, servicii secrete, desigur, amestecându-le înadins şi deloc inocent pe toate.

acum 7 zile · comentarii (11)

Chiar şi nejurist fiind, nu pot accepta ca ICCJ să încalce legea care spune că motivarea deciziei date într-un dosar se face în termen de 30 de zile de la pronunţarea ei. A trecut un an şi motivare ioc. Şi nu este vorba de un dosar oarecare. Ci de procesul în care Darius Vâlcov a fost condamnat, în primă instanţă, la 8 ani şi jumătate de închisoare. Ce se ascunde în spatele acestei încălcări flagrante a legii?

acum 7 zile · comentarii (38)

Pe măsură ce devine tot mai prost, Facebook-ul devine tot mai periculos. Am renunţat să-l mai folosesc după ce o perioadă am devenit captat de această „reţea“. Captat fără să fiu captivat, întrucât – aşa-zisul „algoritm“ îmi punea în faţă postările unui număr redus de oameni, la rândul lor făcute parcă după o neschimbată formulă.

acum 7 zile · comentarii (7)

În Valea Jiului mastodonţii de fier şi beton zac părăsiţi. Din adâncuri ies tot mai puţini oameni cu feţele încenuşate. Blocurile de locuinţe se golesc treptat. Valea resimte din plin dispariţia mineritului. Sau, ca să nu speriem oamenii, reducerea activităţii din sectorul carbonifer. Aurul negru îşi pierde în fiecare zi valoarea. Încă se mai extrage din subterane, doar că producţia anuală abia atinge performanţele zilnice din vremurile bune.

acum 9 luni · comentarii (5)

Data viitoare când vă mai ajunge pe la ureche că s-a schimbat ceva în profunzimea acestei ţări, că instituţiile statului român sunt în slujba cetăţenilor, că Statul e prietenos cu poporul şi alte prostii de genul ăsta, să deschideţi larg ochii şi să priviţi, câteva clipe, cu atenţie, în jur.

acum 2 ani · comentarii (94)

O ziaristă curajoasă, un video viral, milioane de oameni „pălmuiţi“ de conţinutul imaginilor surprinse la Straja - Valea Jiului acum două săptămâni. Anamaria Sanda este o jurnalistă care doreşte să aducă în atenţia ţării problemele cu care se confruntă această regiune uitată de conducători şi de soartă.

acum 3 ani · comentarii (2)
Postari Recente