Hunedoara: Milioane de euro în Ţara Haţegului

Hunedoara: Milioane de euro în Ţara Haţegului

Una dintre cele mai interesante clădiri din Ţara Haţegului, care are şi o poveste interesantă, ar putea deveni un veritabil reper turistic după investiţii masive. Peste două milioane de euro vor fi investite în reabilitarea conacului generalului francez Henri Berthelot din comuna cu acelaşi nume şi conservarea bio şi geodiversităţii în Rezervaţia Gemenele.

Un aprins conflict lingvistic, şi nu numai, pe Facebook şi în presă, pe o temă de corectitudine politică: are termenul „holocaust“ un singur sens şi o unică folosire în limbă? Fără contraofensivă („mea culpa“ asumată) şi fără miză reală, dacă judecăm la rece o opinie şi trei replici iscate în furia momentului, fără ca cineva să mai deschidă şi dicţionarul.

acum 8 zile · comentarii (43)

Prim-ministrul britanic Theresa May a trimis o scrisoare către Consiliul European, către Preşedintele Donald Tusk, în care solicită prelungirea termenului pentru Brexit la 30 iunie 2019. Reacţiile membrilor Consiliului, în special Franţa şi Spania, au fost extrem de clare, reiterând poziţiile enunţate anterior:

acum 8 zile · comentarii (15)

Deocamdată suntem la stadiul iniţial al jocului: etapa de formatare a ceea ce ar putea deveni următorul bloc politic cu dimensiune europeană, cel al partidelor de extremă-dreaptă, ultra-naţionaliste şi profund eurosceptice, reunite acum în jurul lui Matteo Salvini, răspunzând apelului său ca naţionaliştii să ajungă să constituie „cel mai important grup politic din Parlamentul European“ după alegerile din 26 mai.

acum 8 zile · comentarii (18)

Klaus Iohannis a anunţat că va publica un nou volum. E cel de-al treilea de la alegerea sa la Cotroceni. Tema e, de data asta, UE. Ideea este foarte bună, mai ales fiindcă, spre deosebire de Traian Băsescu, actualul şef al statului n-a vorbit prea des despre acţiunea sa în Consiliul European, acolo unde reprezintă statul român.

acum 8 zile · comentarii (26)

Cinci medici şi-au dat demisia dintr-o clinică „de gen“ din nordul Londrei deoarece şi-au exprimat îngrijorări cu privire la „tratarea“ prin operaţii de schimbare de sex a unor copii vulnerabili care vin la clinică pretinzând că ar fi „transgenderi“.

acum 8 zile · comentarii (11)

Sunt convins că Valer Dorneanu şi alţi 6-7 judecători de la CCR ignoră cu bună ştiinţă tot ce spun ceilalţi specialişti, după principiul că doar ei sunt deţinătorii adevărului juridic în speţele pentru care au fost sesizaţi. Le aduc aminte zicerea populară: cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

acum 8 zile · comentarii (34)

În Valea Jiului mastodonţii de fier şi beton zac părăsiţi. Din adâncuri ies tot mai puţini oameni cu feţele încenuşate. Blocurile de locuinţe se golesc treptat. Valea resimte din plin dispariţia mineritului. Sau, ca să nu speriem oamenii, reducerea activităţii din sectorul carbonifer. Aurul negru îşi pierde în fiecare zi valoarea. Încă se mai extrage din subterane, doar că producţia anuală abia atinge performanţele zilnice din vremurile bune.

acum 11 luni · comentarii (5)

Data viitoare când vă mai ajunge pe la ureche că s-a schimbat ceva în profunzimea acestei ţări, că instituţiile statului român sunt în slujba cetăţenilor, că Statul e prietenos cu poporul şi alte prostii de genul ăsta, să deschideţi larg ochii şi să priviţi, câteva clipe, cu atenţie, în jur.

acum 2 ani · comentarii (94)

O ziaristă curajoasă, un video viral, milioane de oameni „pălmuiţi“ de conţinutul imaginilor surprinse la Straja - Valea Jiului acum două săptămâni. Anamaria Sanda este o jurnalistă care doreşte să aducă în atenţia ţării problemele cu care se confruntă această regiune uitată de conducători şi de soartă.

acum 3 ani · comentarii (2)
Postari Recente