Pădure „măcelărită” de infractori cu ajutorul pădurarului. 1.400 de arbori au fost tăiaţi ilegal

Pădure „măcelărită” de infractori cu ajutorul pădurarului. 1.400 de arbori au fost tăiaţi ilegal

Aproape 1.400 de copaci tăiaţi ilegal din pădurile din zona Bradului, de către o reţea sprijinită de un pădurar. Şase oameni au fost reţinuţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei bărbaţi au fost reţinuţi şi alţi trei au primit măsura arestului la domiciliu, în urma unei acţiuni a poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Brad.

Marţi, poliţiştii din Brad, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Hunedoara, au efectuat cinci percheziţii domiciliare şi pus în executare şapte mandate de aducere, emise pe numele unor persoane faţă de care au loc cercetări pentru tăiere fără drept de arbori, furt de arbori (şi complicitate la comiterea acestor infracţiuni), gestiune frauduloasă, ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi falsificarea de instrumente oficiale

„Poliţiştii au ridicat pentru cercetări, de la domiciliile color vizaţi de anchetă, 47,2 metri cubi de material lemnos de diferite esenţe, dar şi alte mijloace materiale de probă necesare soluţionării cauzei (motoferăstraie, unelte folosite la exploatarea materialului lemnos), cinci autovehicule, diferite sume de bani în lei şi euro, peste 900 de litri de motorină şi 4.700 de ţigarete de diferite mărci, fără timbru fiscal”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Poliţiştii au stabilit că de la începutul anului până în prezent, atât din pădurea deţinută de un localnic din Brad, cât şi din pădurea Ocolului Silvic Brad suspecţii au tăiat fără drept şi au furat peste 1.390 de arbori, material lemnos pe care ulterior l-au folosit în gospodăria proprie sau l-au comercializat către diferite persoane de pe raza municipiului Brad şi a comunelor arondate. „Poliţiştii au mai stabilit că pădurarul care avea în gestiune fondul forestier din care au fost comise faptele, ar fi primit diferite sume de bani, în schimbul acoperirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori”, a informat IPJ Hunedoara.

Faţă de trei dintre bărbaţi, cu vârste cuprinse între 32 şi 41 de ani, printre care se numără şi pădurarul, a fost luată măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile, iar faţă de alţi trei, cu vârste între 21 şi 60 de ani, a fost luată măsura reţinerii preventive, pe o perioadă de 24 de ore. Aceştia din urmă urmează a fi prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brad, în vederea luării unor măsuri preventive.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Planul sovietic de distrugere completă a pădurilor României. „Lemnul este tăiat fără limită şi fără reguli“

VIDEO Splendoarea primăverii în ţinutul dacilor. Târâmul de poveste împodobit cu ghiocei sălbatici

VIDEO Scene rare din sălbăticia Parcului Naţional Retezat: ospăţul unei acvile de munte din cerbul ucis de lupi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: