Ovidiu Hada, din nou faţă în faţă cu magistraţii. Problemele din penitenciar ale fostului primar s-au mutat în instanţă

Ovidiu Hada, din nou faţă în faţă cu magistraţii. Problemele din penitenciar ale fostului primar s-au mutat în instanţă

Ovidiu Hada a fost primar al Hunedoarei în perioada 2012 - 2014.

Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei din perioada 2008 - 2012, a ajuns din nou în faţa instanţei. De această dată, edilul condamnat într-un dosar de corupţie, a contestat unele măsuri luate în penitenciar în defavoarea sa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ovidiu Hada, condamnat la cinci ani de închisoare într-un dosar de corupţie, a depus o plângere împotriva unei decizii luate de judecătorul delegat la Penitenciarul Bârcea Mare, prin care ar fi fost defavorizat. Dosarul a ajuns la Judecătoria Deva, dar instanţa nu i-a dat dreptate fostului primar. „Instanţa respinge, ca neîntemeiată, contestaţia formulată de petentul condamnat Hada Ovidiu Marius, în prezent deţinut în Penitenciarul Bârcea Mare, împotriva încheierii nr. 22/28.01.2015, pronunţată în dosarul nr. 15/2015 de către judecătorul delegat din cadrul Penitenciarului Bârcea Mare. Instanţa obligă petentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Soluţia este definitivă”, a informat Judecătoria Deva.

Din luna septembrie a anului 2013, când a fost încarcerat, Ovidiu Hada a mai avut dispute cu reprezentanţii Penitenciarului Bârcea Mare, locul său de detenţie. Pentru patru zile, el s-a aflat chiar în greva foamei, în închisoare, motivând că administraţia închisorii a refuzat solicitarea acestuia de a primi o pătură suplimentară de la familie. Cel puţin asta susţineau reprezentanţii penitenciarului, în noiembrie 2013, când Hada a intrat în greva foamei.

De un an şi jumătate e în închisoare
În septembrie 2013, Ovidiu Hada a fost condamnat, prin decizia definitivă luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, într-un dosar în care a fost acuzat că a favorizat ilegal, în vremea în care a fost primar al Hunedoarei (2008 - 2012), societăţile unor apropiaţi de-ai săi. Prejudiciul stabilit de procurorii DNA în dosarul contractelor ilegale în care Ovidiu Hada şi fostul viceprimar Robert Dan au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni legate de abuzul în serviciu a fost de circa 40.000 de euro. Într-un interviu acordat recent, din închisoare, Ovidiu Hada a declarat că a intrat în închisoare nevinovat şi că nu s-a aşteptat să fie condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

„Am fost complet dezamăgit de justiţia din Româna”, a spus fostul primar. „Aş vrea să ştie cei de afară că în închisoare nu sunt numai cei care au încălcat legea. Sunt mulţi care au încălcat legea şi faţă de societate trebuie să îşi facă pedeapsa, dar sunt care nu au încălcat-o”, a mai spus Hada, adăugând că se va lupta să îşi dovedească nevinovăţia.

Ovidiu Hada mai este judecat într-un dosar al DNA, pentru infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi complicitate la conflict de interese. În acest dosar au fost judecaţi cinci inculpaţi. Porivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 2008 – 2009, funcţionarii fostei administraţii locale din Hunedoara, condusă la acea vreme de Ovidiu Hada, au făcut afaceri ilegale cu mai multe societăţi ale unor apropriaţi ai adeilului. Prejudiciul iniţial stabilit de procurori a fost de aproximativ 700.000 de lei.


Vă recomandăm şi:

Aleşii corupţi ai Hunedoarei. Mircia Muntean, Monica Ridzi şi Ovidiu Hada sunt condamnaţi în dosare ale DNA

Trei politicieni reprezentativi pentru judeţul Hunedoara au primit sentinţe în dosare de corupţie. Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, va executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare, Mircia Muntean, fostul primar al Devei, a primit o sentinţă definitivă de patru ani, cu suspendare, iar deputata Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare, sentinţa în cazul ei nefiind definitivă.

Ovidiu Hada a primit o veste proastă: fostul primar al Hunedoarei va rămâne cu pedeapsa de cinci ani de închisoare

Curtea de Apel Alba Iulia a respins solicitările de revizuire a sentinţei prin care Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, şi Dan Robert, fostul viceprimar al municipiului au fost condamnaţi pentru infracţiuni de abuz în serviciu. Cei doi vor rămâne cu aceleaşi sentinţe, de cinci ani de închisoare şi doi ani de închisoare.

Ovidiu Hada s-a destăinuit din închisoare. Declaraţiile fostului primar al Hunedoarei, condamnat la cinci ani

Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei condamnat pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi închis în Penitenciarul Bârcea Mare, şi-a făcut apariţia în spaţiul public, într-un interfviu difuzat în cadrul emisiunii „Condamnaţii”, de la postul B1 TV. Ovidiu Hada a relatat despre viaţa pe care o duce în închisoare şi despre ce aşteptări are de la justiţia din România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările