Ovidiu Hada va face închisoare. Sentinţă definitivă pentru fostul primar al municipiului Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Hada a susţinut că nu se face vinovat de acuzaţiile DNA. D.G.
Ovidiu Hada a susţinut că nu se face vinovat de acuzaţiile DNA. D.G.

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a comunicat sentinţa în dosarul în care fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada, fostul viceprimar Robert Dan şi alţi doi funcţionari din administraţia locală, Daniela Căpâlnă şi Ioan Ţiplea, au fost acuzaţi de infracţiuni de abuz în serviciu în dauna intereselor publice şi conflict de interese.

Potrivit deciziei magistraţilor, Ovidiu Hada va avea de executat cinci ani de închisoare, iar Robert Dan, trei ani de închisoare. Daniela Căpâlnă va avea de executat trei ani de închisoare, iar Ioan Ţiplea cinci ani de închisoare. Soluţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României este definitivă.

Astfel, fostul primar al Hunedoarei va merge în închisoare, la mai puţin de un an şi jumătate de la data în care a părăsit conducerea administraţiei locale. Problemele cu legea continuă însă pentru foştii edili, care mai sunt judecaţi într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia.
Tot Curtea de Apel Alba Iulia a fost instanţa care în urmă cu un an i-a condamnat pe Ovidiu Hada şi pe Robert Dan, dar funcţionarii au contestat soluţia magistraţilor.

“Instanţa respinge, ca nefondate, recursurile declarate de inculpaţii Dan Nicolae Robert, Căpâlnă Daniela Arieta şi Ţiplea Ioan împotriva aceleiaşi sentinţe. Definitivă” – soluţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.


Ovidiu Hada şi ceilalţi trei inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în anul 2011.

Acuzaţii de abuz în serviciu

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 2009 Primăria Hunedoara a încheiat cinci contracte de achiziţii publice şi consultanţă cu firme private controlate de Ioan Ţiplea, un funcţionar din primărie. Contractele în valoare de peste 40.000 de euro au fost atribuite ilegal unor firmelor unor funcţionari publici, de către foştii edili, acuzaţi ulterior de abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de conflict de interese. „Înţelegerea dintre inculpaţi a avut la bază atât un interes financiar cât şi relaţiile personale (naşi de cununie) dintre primar, viceprimar şi Ţiplea Ioan. Firma beneficiară a contractelor nu avea personal specializat angajat pentru efectuarea de consultanţă tehnică şi economică şi nici nu deţinea utilaje pentru închiriere”, a informat DNA. Fostul primar a negat acuzaţiile din acest dosar, susţinând că este vorba de o anchetă comandată politic.

Vă recomandăm şi:

Un an de la alegerile locale din 2012: ce s-a schimbat în Hunedoara şi în Deva

Ovidiu Hada - mărirea şi decăderea primarului „de import” al Hunedoarei

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite