Oncologia Spitalului Deva, „doborâtă” de coronavirus. Trei medici internaţi, mii de bolnavi afectaţi de criză

Oncologia Spitalului Deva, „doborâtă” de coronavirus. Trei medici internaţi, mii de bolnavi afectaţi de criză

FOTO: ARHIVĂ. ADEVĂRUL.

Cei trei medici oncologi de la Spitalul Judeţean din Deva au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Oncologia e în carantină, iar mii de bolnavi au de suferit de pe urma acestei situaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Disperarea i-a cuprins pe unii dintre angajaţii şi pacienţii Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, unde medicii oncologi au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus.

De miercuri, Oncologia a intrat în carantină, după ce medicul şef de secţie Tiberiu Rugea şi medicul oncolog Alina Popa au fost infectaţi cu Covid 19 şi au fost internaţi de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Aproape 20 de cadre medicale şi pacienţi ai secţiei aşteptau să primească rezultatele testării epidemiologice.

„La Oncologie au rămas 13 pacienţi, două asistente şi două îngrijitoare, un medic şi un brancardier. Cadrele medicale vor asigura permanenţa acolo. Au locuri unde să se odihnească, se se întindă şi vor rămâne pe poziţii, pentru a supraveghea pacienţii”, declara Daniela Roşca, managerul SJU Deva.

Sâmbătă, situaţia de la Oncologie s-a înrăutăţit. Şi al treilea medic oncolog a fost diagnosticat pozitiv cu Covid 19, iar rezultatele pentru un pacient de 74 de ani, decedat miercuri, arătau că acesta fusese infectat cu coronavirus. Bolnavul se afla în faza terminală a unui neoplasm.

La spitalul din Deva, cel puţin cinci pacienţi au fost diagnosticaţi cu Covid 19 şi s-au înregistrat două decese ale bolnavilor infectaţi şi cu acest virus - pacienţi care sufereau de boli cronice, grave.

Trei medicii internaţi, mii de pacienţi din judeţ afectaţi
Intrarea în carantină a Oncologiei din Deva a afecetat nu doar angajaţii şi pacienţii internaţi aici, dar şi circa 4.000 de hunedoreni care apelau la serviciile secţiei spitalului judeţean. Potrivit medicului Tiberiu Rugea, în judeţ sunt aproximativ 10.000 de persoane care suferă de afecţiuni oncologice şi activează şapte medici oncologi. „La secţia din Deva suntem trei medici, la spitalul din municipiul Hunedoara sunt doi medici şi câte unul la Orăştie şi Petroşani”, a precizat Tiberiu Rugea. De pe patul de spital, medicul Alina Popa a avut mesaj de revoltă. „Rugămintea mea este să aveţi grijă de medicii şi personalul care au rămas în spital. Trebuie să îi protejaţi pe ei în primul rând şi pe urmă, nu ştiu, testată toată populaţia dacă este posibil. Nu mi se pare corect să mergi la serviciu şi să poţi să fii bolnav. În fiecare zi ar trebui testaţi fiecare asistentă şi fiecare medic, doar pe urmă să li se acorde dreptul să consulte pacienţi. E cumplit. Trebuie să aveţi grijă de noi ca noi să putem avea grijă mai departe de oamenii care au nevoie de noi. Suntem suficiente cadre medicale bolnave. Nu e de joacă. Poate chiar suntem în al doisprezecelea ceas, dar oamenii aceştia care se ocupă de sănătatea populaţiei ar trebui testaţi şi văzută care este situaţia lor”, a declarat medicul oncolog, potrivit actualdecluj.ro.

De vineri, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a devenit unitate medicală care va prelua pacienţii cu Covid-19, printr-un ordin emis de prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă. Mai mulţi medici şi asistente medicale au protestat la aflarea deciziei, afirmând că unitatea medicală nu este pregătită pentru a prelua bolnavii cu coronavirus, iar cadrele medicale se confruntă cu insuficienţa echipamentelor medicale de protecţie.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Coronavirusul loveşte Spitalul Deva. Doi medici au ieşit pozitiv, Oncologia a intrat în carantină

VIDEO Scene bizare în Deva. Ce i-au făcut poliţiştii unui bărbat care a refuzat să se legitimeze

Spitalele înfruntă criza coronavirus cu ajutorul donaţiilor. Suma importantă virată de o fabrică din Deva

Inconştienţa tinerei cu coronavirus care s-a plimbat prin spitale a îmbolnăvit cel puţin şase oameni

Prima veste bună în cazul pacienţilor cu coronavirus din Hunedoara. Ce au arătat ultimele teste

Angajaţii clinicii RMN din Hunedoara şi un asistent din spital, în izolare. 47 de „victime” ale tinerei cu coronavirus

Mesajul fetei care a învins cancerul: „Am stat şi 4 luni în izolare, voi nu puteţi sta 14 zile în carantină?”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: