Obiceiurile celor mai depravate popoare antice. Cum au devenit populare felaţia, prostituţia în temple şi jucăriile sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frescă antică romană.
Frescă antică romană.

Locuitorii Egiptului antic au avut un mod aparte de a populariza sexul oraş, în timp ce femeile din Grecia antică erau renumite pentru folosirea jucăriilor sexuale. Şi alte popoare au uimit prin obiceiuri bizare.

O mulţime de mărturii păstrate din Antichitate dezvăluie ciudăţeniile vieţii intime ale popoarelor antice. Iată câteva dintre obiceiurile prin care acestea deveniseră faimoase:

Temple sexului din Babilon
Arta erotică a fost găsită în numeroase temple, morminte şi alte edificii ale Mesopotamiei antice. Istoricii au concluzionat că babilionienii erau, în general, monogami şi că preferau „poziţia misionarului”. Perversiunile sexuale erau practicate cu scopul contracepţiei. Femeile care se aflau în perioada menstruaţiei nu aveau voia să muncească şi să întreţină relaţii sexuale, timp de şase zile, iar bărbaţii care le atingeau erau consideraţi, şi ei, necuraţi. Homosexualii erau dispreţuiţi pe motiv că nu puteau avea copii. În urmă cu peste trei milenii, asirienii au interzis chiar actele homosexuale, impunând pedepse drastice. „Potrivit unor legi din Imperiul Asirian, dacă un bărbat îşi sodomiza camaradul şi sunt dovedite acuzaţiile împotriva lui, găsindu-l vinovat, acesta la rândul lui era sodomizat şi castrat, fiind transformat în eunuc”, informa autoarea Karan Nemet în volumul „Viaţa de zi cu zi în Mesopotamia antică”. Mesopotamiemii credeau că sexul avea o componentă religioasă, de aceea existau prostituate religioase, care îşi desfăşurau activitatea în temple dedicate zeilor fertilităţii.

Sexul înainte de mumificare
Unele mărturii  ale autorilor antici, precum şi ilustraţiile din templele şi piramidele egiptene dezvăluiau patimile bizare ale egiptenilor din Antichitate. Practicarea necrofiliei a fost menţionată de Herodot. Istoricul elen afirma că unii egipteni păstrau cadavrele timp de trei – patru zile, înainte de a le da pe mâna celor care se ocupau de îmbălsămarea lor. Era o măsură de precauţie, mai ales în cazul femeilor frumoase care decedau. Unii egipteni antici au fost înfăţişaţi în arta murală făcând sex cu crocodili şi capre, în timp ce femeile îşi satisfăceau patimile în compania unor câini. Potrivit istoricilor, în familiile regale din Egiptul antic se practica incestul, care ar fi fost considerat o soluţie pentru unitatea triburilor. În mitologia egipteană, zeii sunt menţionaţi căsătorindu-se cu surorile lor, iar faraonii le-au urmat exemplele. Părinţii celebrei Cleopatra au fost frate şi soră, iar regina a fost forţată să îia în căsătorie doi dintre fraţii săi. Sexul oral era o practică obişnuită în Egiptul Antic, susţin unii istorici. Alături de fenicieni, egiptenii ar fi fost primul popor în care tinerele au folosit rujul roşu de buze ca reclamă a faptului că ofereau sex oral. Conform unei legende populare printre duşmanii săi, regina Cleopatra ar fi oferit felaţii la 100 de nobili romani, în timpul unei orgii, iar potrivit unor autori antici eleni, Cleopatra mai era cunoscută sub numele de Cheilon (buze groase), cu referire la sexualitatea ei.

Orgiile tracilor, dedicate zeilor
Despre traci, istoricul antic Herodot afirma că le dădeau voie fiicelor lor să aibă legături trupeşti cu bărbaţii care le plac. După căsătorie, care adesea reprezenta un târg, deveneau adevărate sclave ale soţilor. „Fiecare se căsătoreşte cu trei şi patru femei. Sunt unii care au şi 30 de soţii. Ei le folosesc ca pe nişte sclave. Au legături trupeşti cu numeroase femei şi se unesc cu ele pe rând. Cele mai multe, după împreunare, se culcă pe pământ. La moartea bărbatului, femeile sunt moştenite, întocmai ca şi celalelte lucruri”, informa autorul antic Heraclid din Pont. Tracii organizau petreceri în cinstea zeităţilor, iar unele dintre ele, cum era Kotys (Kotyto) zeitatea nopţii şi a fertilităţii, erau venerate prin adevărate orgii nocturne şi băi în cursul cărora bărbaţii se deghizau în femei, menţionau Mircea Eliade şi Ioan Culianu, în volumul Dicţionar al religiilor, (Humanitas, 1993). Festivităţile ţinute în cinstea lui Dionysos, marele zeu olimpian al vinului, vegetaţiei, plăcerilor şi petrecerilor, erau numite misterele dionisiace, serbările dionisiace sau dionisii şi aveau ca scop eliberarea de inhibiţii şi constrângeri sociale.

Sexul în public, în Roma antică
Statuetele zeului fertilităţii, Priapus, înfăţişat ca un pitic cu un falus imens, erau nelipsite de curţile romanilor şi din intersecţiile drumurilor din Roma. Aveau nu doar rol decorativ, ci şi unul ritualic. >>. „Femeile puteau fi văzute oferind în public statuetei lui Priapus cât mai multe ghirlande, pe cât a fost numărul iubiţilor lor. Ghirlandele erau atârnate în jurul falusului enorm de idol, care a fost de multe ori ascuns de la vedere în spatele numărului de ofrande agăţate de către o singură femeie”, aminteau autorii Leonard C. Smithers şi Sir Richard Burton, în volumul Priapeia, în 1890. Alteori, tinerele mirese se aşezau pe falusul zeului din lemn sau piatră pentru a arăta că acesta a fost primul care a primit sacrificiul virginităţii lor. Sexul putea fi cumpărat la orice colţ de stradă, în băile publice şi în bordelurile oraşelor romane, decorate cu imagini pornografice. În pieţele de scalvi, tinerele şi bărbaţii captivi erau adesea expuşi goi, astfel încât cumpărătorii să le poată evalua performanţele sexuale. Nu lipsea nici din teatrele şi arenele de gladiatori. Autorii antici relatau despre scenele de sex petrecute pe locurile de sus ale tribunelor şi despre spectacole de sex organizate în arenă, în care protagoniştii erau gladiatori şi prostituate, iar uneori chiar şi animale.

Jucrării sexuale pentru femeile grecilor
De la grecii antici datează unele dintre cele mai vechi obiecte sexuale. Erau realizate din piatră, gudron, lemn şi alte materiale care ar putea fi modelate în formă de penisuri şi care erau suficient de tari pentru a fi folosite ca jucării sexuale penetrante. În Grecia Antică, sunt amintite din scolul al V-lea, î. Hr., iar mărturii despre utilizarea lor pot fi văzute în ilustraţiile artistice de pe vasele greceşti datate din acea perioadă. Autorul antic Aristofan relata că femeile din Grecia au organizat o grevă a sexului pentru a pune capăt războiului peloponesiac. Soţiile grecilor plecaţi la război erau nemulţumite că bărbaţii mergeau la război şi le ofereau aşa-numitele „olisbos" pentru a preveni isteria. Femeile ateniene căsătorite participau la un ritual al fertilităţii, pentru care se pregăteau prin abstinenţă. În timpul festivalului numit Haloua, care dura trei zile, femeile se scăldau pentru a se purifica, apoi efectuau diferite acte de fertilitate magică, folosind jucăriile erotice, replici ale organelor sexuale. Femeile aveau dreptul se a se elibera de frustrări strigând cele mai urâte şi ruşinoase lucruri, aruncându-şi insulte cu tentă sexuală şi vulgară, în timp ce îşi dezvăluiau propriile indiscreţii, scriau autorii antici.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Obiceiurile perverse ale popoarelor antice dispărute: femeile care făceau sex în grup în faţa soţilor şi tribul în care bărbaţii îşi tatuau organele sexuale

Metodele odioase de tortură folosite de romani: oameni îndesaţi în trupul măgarilor, fecioare violate de gladiatori, şobolani „dresaţi” să devoreze victimele

Agatârşii, tribul misterios al Daciei în care nevestele erau împărţite frăţeşte. Bărbaţii se împodobeau cu aur, îşi tatuau chipul şi mădularele

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite