Oamenii mobilizaţi de un preot au strâns 12.000 de euro pentru a oferi o casă unei familii nevoiaşe cu trei copii

Oamenii mobilizaţi de un preot au strâns 12.000 de euro pentru a oferi o casă unei familii nevoiaşe cu trei copii

Aici locuia familia Neag. FOTO: Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Un preot şi-a convins enoriaşii să strângă suma de 12.000 de euro pentru achiziţia unei case, pe care o familie nevoiaşă cu trei copii, care locuia într-o baracă de la marginea satului Mintia.

Preotul Alexandru Milovan din satul Bacea (comuna Ilia) a reuşit să strângă banii necesari pentru a oferi un cămin unei familii cu trei copii mici, care locuia într-o baracă de la marginea satului Mintia. „Împreună cu cei trei copii, unul de curând născut, unul la grădinţă, iar altul în clasa a-IV-a, părinţii locuiau în apropiere de satul Mintia, într-o locuinţă construită de tată, fără curent electric şi fără alte utilităţi. Cu toate acestea, acolo era acasă pentru cele trei suflete care şi-au păstrat totuşi bucuria, inocenţa şi copilăria pe chip, chiar dacă nu aveau ceea ce poate alţi copii consideră normal, firesc”, informează Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Preotul s-a declarat extrem de impresionat de condiţiile precare în care locuiau cei cinci.

„Curentul electric era asigurat de o baterie de la tractor, de exemplu. Lucrurile pe care astăzi le considerăm normale, vitale chiar pentru o bună dezvoltare a unui copil, acolo nu existau. Am fost plăcut surprins de faptul că fetiţa, care se află în clasa a-IV-a, era pasionată de pictură. Cât este de minunat să ai o viziune despre frumos, dincolo de ceea ce vezi în imediata apropiere, şi să ai harul de a-l aşeza pe hârtie. De asemenea, familia este una de oameni gospodari, care muncesc, se îngrijesc de animalele pe care le au în ogradă, nu consumă alcool şi nici nu cer, deşi le este greu, foarte greu. Şi-au înţeles şi, oarecum, acceptat soarta. Recunoştinţa pentru puţinul avut şi dorinţa de a fi creştini cu orice preţ mi-a oferit o frumoasă lecţie despre demnitate şi mi-a arătat încă o dată că nu este sărac cel care nu are bani”, a spus preotul Alexandru Milovan.


Casa unde va locui familia Neag. FOTO: Episcopia Devei şi Hunedoarei

Mobilizaţi de preot, mai mulţi localnici, împreună cu doi oameni de afaceri din Arad au venit în scurt timp în ajutorul familiei.

„Toată această unire de forţe a făcut posibilă cumpărarea unei case în localitatea Valea Lungă din comuna Ilia, casă în care se vor muta cei cinci în cel mai scurt timp. Suma de 12.000 de euro s-a strâns într-un timp foarte scurt, lăsând încă o dată să se înţeleagă că, deşi trăim vremuri grele, în care valorile umane, în care societatea se află pe pantă descendentă din toate punctele de vedere, oamenii rămân oameni şi nu sunt indiferenţi faţă de cei aflaţi în adevărată nevoie”, informează Episcopia Devei şi Hunedoarei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Descoperire uimitoare sub cea mai veche biserică medievală. Arheologii pot rescrie povestea aşezării lui Matia Corvin

VIDEO Mănăstirea ridicată într-un loc de poveste. Cum s-a schimbat schitul Sfântul Nectarie în şase ani de existenţă

Nicolae Iorga la Mănăstirea Prislop: „O cărare pe care nu pot sui trăsurile duce la colţul de munte al domniţei Zamfira”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: