O staţiune montană din Hunedoara a fost lăsată în beznă, din cauza ninsorilor

O staţiune montană din Hunedoara a fost lăsată în beznă, din cauza ninsorilor

Reţeaua electrică din staţiune a picat. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Salvamontiştii au intervenit miecuri dimineaţă pentru a îndepărta trunchiul unui copac care s-a prăbuşit peste linia de înaltă tensiune care alimentează zona turistică Râuşor. Incidentul a provocat o pană de curent în staţiunea din Retezat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ninsorile abundente din noaptea trecută au afectat zona turistică Râuşor din Masivul Retezat. Stratul gros de zăpadă aşternut în ultimele nopţi a dus la prăbuşirea mai multor copaci.

Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Salvamont Hunedoara, a declarat că unul dintre brazii rupţi sub greutatea omătului a căzut peste linia de înaltă tensiune care alimentează zona de agrement.

În urma acestui eveniment, cabanele din Râuşor au rămas timp de cinci ore fără curent electric. Între timp, au intervenit salvamontiştii au tăiat şi debarasat copacul, iar angajaţii Enel au reparat avaria, astfel încât alimentarea cu energie electrică să poată fi reluată.

Din cauza zăpezilor, accesul în Râuşor este dificil în această perioadă, iar şoferii care vor să ajungă în staţiune sunt sfătuiţi de salvamontişti să îşi echipeze maşinile corespunzător şi să circule cu prudenţă.


Vă recomandăm şi:

Zăpadă de peste 30 de centimetri în Straja. Sezon de schi deschis în staţiune

Stratul de zăpadă în Staţiunea Straja măsoară peste 30 de centimetri, potrivit reprezentanţilor Salvamont Hunedoara. Astfel, pentru prima dată în această iarnă iubitorii de schi pot folosi pârtiile din staţiune.

Trei tineri s-au rătăcit în Retezat, la peste 2.000 de metri. Au fost găsiţi de salvatori, după o noapte de căutări

Trei turişti care au urcat în Masivul Retezat s-au rătăcit după ce s-au abătut de la traseul pe care plecaseră. După mai multe ore de căutări, cei trei au fost găsiţi, însă unul dintre tineri a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Lacurile glaciare: minunile albastre din Parcul Naţional Retezat

Peste 50 de lacuri glaciare împodobesc, ca nişte mărgele strălucitoare, Masivul Retezat. Sunt atracţiile principale ale Parcului Naţional Retezat care datorită lor a primit numele de "tărâmul fermecat cu ochi albaştri".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările