O primărie oferă 1.350.000 de lei pe zece tunuri de zăpadă. Ce alte „tunuri” au descoperit DNA şi Curtea de Conturi în investiţiile din domeniul schiabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Lupeni vrea să doteze staţiunea Straja cu tunuri de producere a zăpezii artificiale şi este dispusă să cheltuiască aproape 1.350.000 de lei pentru achiziţia lor. În ultimii ani, investiţiile în domeniul schiabil au intrat în atenţia Direcţiei Naţionale a Anticorupţiei şi a Curţii de Conturi.

Primăria Lupeni a scos la licitaţie publică achiziţia a zece tunuri de producere a zăpezii artificiale, cu care intenţionează să doteze staţiunea Straja, în cadrul proiectului de dezvoltare „Schi în România – staţiunea Straja”.

Administraţia locală este dispusă să cheltuiască până la 1.350.000 de lei pentru achiziţia lor, iar criteriul după care va fi desemnat câştigătorul licitaţiei va fi preţul cel mai scăzut.
Investiţiile din ultimii ani în dezvoltarea domeniului schiabil Straja nu au fost lipsite de probleme. Direcţia Naţională Anticorupţie a reclamat un prejudiciu de 3.364.144 lei, adus primăriei de fostul primar Cornel Resmeriţă (judecat pentru abuz în serviciu), prin contractele atribuite preferenţial pentru investiţiile din staţiunea Straja. De asemenea, recent, Curtea de Conturi a României a reclamat alte neregului privind modul în care fosta administraţie a gestionat proiectele derulate în Staţiunea Straja, prin programul „Schi în România”: plăţi nelegale efectuate de primărie în sumă de peste două milioane de lei şi penalităţi plătite incorect de 3.483.594 lei.

Învecinată municipiului Lupeni, Staţiunea Straja din Masivul Vâlcan a devenit în ultimii ani una dintre cele mai importante atracţii turistice din vestul ţării. Este vizitată în special iarna, de iubitorii de schi, iar pe timp de vară cei care ajung în Straja sunt invitaţi la excursii pe potecile de munte care pornesc din zona de agrement, aflată pe munte, la 10 kilometri de Lupeni. Există peste 200 de cabane şi case de vacanţă în Straja. În masivul Straja, unul din locurile de hotar din trecutul Transilvaniei, în Primul Război Mondial au murit peste 800 de soldaţi, o parte din ei fiind înmormântaţi în cimitirul eroilor din Lupeni. În memoria lor a fost ridicat, pe munte schitul Sfinţilor Constantin şi Elena, devenit unul dintre obiectivele turistice importante din zonă.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Oraşul „clanului Resmeriţă”. Fiul cel mic şi-a cerut dreptul la fotoliul de primar în Lupeni, ocupat de două decenii de tatăl său şi apoi de fratele său

Lucian Resmeriţă şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar în Lupeni, din partea PSD, la alegerile programate în 11 iunie 2017. În ultimii 17 ani, primăria Lupeni a fost condusă de tatăl acestuia, Cornel Resmeriţă, şi apoi de fratele mai mare al său, Cristian Resmeriţă. Familia Resmeriţă deţine o avere consistentă, însă municipiul a fost în pragul falimentului.

Senatorul Cristian Resmeriţă, acuzat că şi-a angajat fratele la cabinetul său parlamentar, a pierdut procesul cu ANI

Magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care senatorul Cristian Resmeriţă, fost deputat PSD, dar şi primar al Lupeniului, a contestat conflictul de interese administrativ reclamat de Agenţia Naţională de Integritate, după ce şi-a angajat fratele la cabinetul său parlamentar, oferindu-i venituri de 54.000 de lei.

Noul baron al Văii Jiului, locul I la Senat. Cine este Cristian Resmeriţă, candidatul PSD care n-a avut emoţii la alegeri

Cel mai controversat politician hunedorean intrat în Parlament este Cristian Resmeriţă (36 de ani), fost deputat PSD din anul 2008, devenit în 2016 primar în Lupeni. A urmat la conducerea administraţiei din Valea Jiului după 16 ani în care municipiul a fost condus de tatăl său, Cornel Resmeriţă, baronul judecat pentru infracţiuni de corupţie. La alegerile parlamentare, Resmeriţă Jr. s-a aflat în fruntea listei PSD pentru Senat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite