O jurnalistă a fost reclamată la Poliţie de PSD că a postat pe Facebook rezultatele votului din Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monalise Hihn. SURSA FOTO: arhiva personală Facebook.
Monalise Hihn. SURSA FOTO: arhiva personală Facebook.

Jurnalista Monalise Hihn a fost chemată la audieri la Poliţia Deva, ca urmare a unei plângeri neobişnuite formulate de PSD Hunedoara. În ziua alegerilor, cei de la PSD au cerut anchetarea jurnalistei, după ce ea a postat pe pagina sa de socializare rezultatele neoficiale înregistrate la alegerile prezidenţiale, în Noua Zeelandă. Reprezentanţii PSD Hunedoara s-au plâns că astfel Monalise Hihn îi va influenţa pe alegători.

Într-o plângere care a ajuns la Poliţia Deva, Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat Hunedoara a cerut înlăturarea unui mesaj pe care jurnalista Monalise Hihn l-a postat pe contul său de Facebook, în ziua alegerilor.

Motivul invocat de cei de la PSD Hunedoara în reclamaţia depusă duminică, 2 noiembrie, la Biroul Electoral Judeţean Hunedoara, transmisă apoi Poliţiei Deva, a fost că jurnalista i-ar influenţa pe alegători.

Monalise Hihn nu a făcut însă altceva decât să posteze următorul anunţ: „Procesul electoral în Noua Zeelandă s-a închis: Klaus Iohannis 66, Monica Macovei 28, Elena Udrea 13, Victor Ponta 7, Calin Popescu Tariceanu 6, Corneliu Vadim Tudor 6, Teodor Melescanu 2, Funar 4, Dan Diaconescu 2, Kelemen Hunor 1”.

Audiată la Poliţie

Monalise Hihn, care lucrează la stiriflux.ro şi Europa FM, s-a prezentat astăzi la sediul Poliţiei municipiului Deva, pentru a da o declaraţie, în urma reclamaţiei celor de la PSD Hunedoara.

„Am fost anunţată că împotriva mea a fost formulată o plângere, la care a fost alăturat şi un print screen cu postările de pe Facebook, de către un jurist care reprezintă Organizaţia Judeţeană PSD Hunedoara. Acesta a reclamat la BEJ Hunedoara că informaţiile pe care le-am postat duminică pe Facebook ar fi putut influenţa votanţii. Cei de la Poliţie m-au înştiinţat să mă prezint astăzi la sediul din Deva şi am făcut acest lucru. Nu cred că mai există în ţara aceasta un caz similar de plângere formulată împotriva cuiva. Informaţiile pe care le-am publicat, legate de rezultatele alegerilor în Noua Zeelandă, dar şi în Coreea de Nord şi în alte ţări, erau publice. Le-am preluat de la alţii, că nu sunt chiar prezicător în stele. A fost plin internetul duminică de ele. În plus, nu există reglementări în ceea ce priveşte spaţiul virtual. Este vorba de contul meu de Facebook, de un spaţiu privat”, a spus Monalise Hihn.

Jurnalista din Hunedoara  a precizat că nu crede că plângerea celor de la PSD Hunedoara va avea vreun efect juridic asupra ei.


Vă recomandăm şi:

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 Hunedoara: în Valea Jiului, Victor Ponta s-a impus clar în faţa lui Klaus Iohannis

Primele rezultate ale alegerilor prezidenţiale 2014, în Hunedoara, au fost publicate astăzi de Biroul Electoral Judeţean. Hunedoara este singurul judeţ din Ardeal în care Victor Ponta s-a impus în primul tur al alegerilor, în faţa lui Klaus Iohannis. Cele mai mari procente obţinute de candidatul PSD au fost înregistrate în Valea Jiului.

Alegeri prezidenţiale 2014 Hunedoara. Klaus Iohannis câştigă în Deva, Victor Ponta în majoritatea oraşelor din judeţ

Alegeri prezidenţiale 2014 Hunedoara: Victor Ponta a obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale în judeţul Hunedoara, dar în municipiul Deva a fost învins de Klaus Iohannis.

Alegeri prezidenţiale 2014. Omul care a mers 14 kilometri pe jos pentru a vota

Ioan Horgaş (67 de ani), un localnic din satul hunedorean Faţa Roşie, a parcurs 14 kilometri pe jos, pentru a vota. Satul aparţine de Bătrâna, comuna cu cea mai puţin numeroasă populaţie din judeţul Hunedoara. Aici doar 120 de oameni sunt înscrişi pe listele electorale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite