O femeie înşelată că va primi o valiză plină cu bani şi-a trimis toate economiile unui escroc. Ce sumă uriaşă a pierdut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie a transferat sume importante în conturile unui bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare, în speranţa că va primi o valiză cu bani.

O femeie în vârstă de 68 de ani, din Petrila, a depus o plângere penală împotriva unui bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare şi pe care îl acuză de înşelăciune. Pensionara le-a relatat poliţiştilor că bărbatul, despre care crede că care ar fi un cetăţean american care ar lucra în Siria, i-a promis că îi va trimite acasă „o valiză plină cu bani”, după care va veni şi el în România.

Femeia a relatat că pentru a evita plata unor pretinse taxe vamale, necunoscutul i-a solicitat să trimită unui curier, din Franţa, 1.200 de euro, cerinţă pe care ea a îndeplinit-o prin intermediul unui serviciu de transfer bancar. Ulterior, bărbatul a mai solicitat, prin acelaşi serviciu de transfer bancar, 1.200 de euro pe numele altei persoane din Franţa şi 800 de euro pe numele altei femei, din Polonia, dar şi 8.200 de euro pe numele unui bărbat din Indonezia.

„După ce a virat sumele de bani solicitate, petrileanca a mai ţinut legătura o perioadă pe reţeaua de socializare cu cetăţeanul străin, care i-a promis că îi va restitui banii când va veni în România, după care nu a mai putut fi contactat, motiv pentru care persoana vătămată şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a adresat poliţiştilor, solicitând şi recuperarea prejudiciului, care se ridică la 11.400 de euro”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Închisoare pentru traficarea celui mai mare tezaur de monede dacice, furat din Sarmizegetusa Regia. Comoara de patru milioane de euro a rămas ascunsă

Marele secret al „eroului” care a predat 1,2 kilograme de Kosoni. Nemulţumit de oferta statului, bărbatul a traficat în Occident o comoară fabuloasă

VIDEO Secretul celor 139 de Kosoni din aur găsiţi de copii într-o vizuină a fost aflat în anchetarea lui Adrian Stoicoi

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite