O companie germană din industria auto va construi o fabrică în municipiu pe un teren de 80.000 de metri pătraţi

O companie germană din industria auto va construi o fabrică în municipiu pe un teren de 80.000 de metri pătraţi

Fabrica din Lugoj a companiei germane.

O companie germană din industria auto intenţionează să cumpere un teren de 80.000 de metri pătraţi, pentru construcţia unei fabrici, la marginea Hunedoarei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Local Hunedoara a iniţiat un proiect de hotărâre pentru vânzarea unui teren de 80.000 de metri pătraţi în zona Peştişul Mare. Aici ar urma să fie construită o fabrică de piese plastic şi cauciuc.

„Prin proiectul de hotărâre se propune aprobarea vânzării prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 80.000 mp din Pestişu Mare, municipiul Hunedoara. Acest teren face parte din domeniul privat al municipiului Hunedoara, a fost achiziţionat de la fosta SC Siderurgica SA Hunedoara, este degradat şi nu poate fi folosit decât pentru o investiţie cu destinaţie industrială. Prin cererea depusă SC Schieffer Industries Romania SRL, parte a grupului Schieffer GmbH &Co.KG Germania solicită acordul Consiliului Local privind achiziţionarea terenului susmenţionat pentru construirea unei capacităţii de producţie – produse prin injecţie plastic şi cauciuc”, a informat Consiliul Local Hunedoara.

„Discuţia a început în urmă cu şase luni cu reprezentanţii investitorului, cărora le-am prezentat Parcul industrial, Parcul de Afaceri, precum şi alte terenuri din Hunedoara. Ei au ţinut să aibă proprietatea terenului, să aibă trenullor”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

Primăria estimează că vor fi create în prima fază 50 de locuri noi de muncă, urmând ca ulterior să se ajungă până la 150 de locuri de muncă. „Prin Raportul de evaluare, expertul evaluator arată că valoarea de piaţă pentru terenul respectiv este 1.190.270 lei (256.000 EUR), respectiv 14,88 lei/mp (3,2 EURO/mp). Valoarea nu conţine TVA”, a informat Consiliul Local Hunedoara.

Grupul Schieffer a deschis în 2006 o fabrică în Lugoj „În filiala română se produc în primă fază piese din mase plastice injectate, componente asamblate din cauciuc şi mase plastice pentru piaţa locală română şi ţări învecinate. Sunt satisfăcute în special necesităţile firmelor germane şi internaţionale prezente în zonă, care sunt Tier 1 Supplier din industria automotive”, a informat Grupul Schieffer, pe pagina companiei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Soarta ultimei mari investiţii din Parâng: telescaunul cu staţie de pornire în curtea unui hotel, construit de primărie

Ultima mare investiţie din Staţiunea Parâng a fost construirea unui telescaun al cărui traseu porneşte din curtea unui hotel şi urcă peste doi kilometri. Instalaţia a fost achiziţionată de Primăria Petroşani însă nu a revigorat viaţa turistică a staţiunii aşa cum spera conducerea instituţiei. „Bijuteria” din Parâng este defectă de peste o săptămână.

Centru de afaceri nou pe vechile ruine ale combinatului. 20 de hectare de teren au fost ecologizate şi sunt oferite gratuit

Aproape 20 de hectare de teren, situate în împrejurimile Castelului Corvinilor, sunt oferite gratuit investitorilor care creează locuri de muncă în Hunedoara. Parcul de afaceri înfiinţat printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană a fost inaugurat, în urma unei investiţii de aproape zece milioane de euro.

O primărie oferă 1.350.000 de lei pe zece tunuri de zăpadă. Ce alte „tunuri” au descoperit DNA şi Curtea de Conturi în investiţiile din domeniul schiabil

Primăria Lupeni vrea să doteze staţiunea Straja cu tunuri de producere a zăpezii artificiale şi este dispusă să cheltuiască aproape 1.350.000 de lei pentru achiziţia lor. În ultimii ani, investiţiile în domeniul schiabil au intrat în atenţia Direcţiei Naţionale a Anticorupţiei şi a Curţii de Conturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: