O casă de vacanţă din Munţii Orăştiei a fost devastată de foc. Incendiul izbucnit la coşul de fum

O casă de vacanţă din Munţii Orăştiei a fost devastată de foc. Incendiul izbucnit la coşul de fum

FOTO: ISU Hunedoara.

O casă de vacanţă din Sibişel a fost distrusă de flăcări, într-un incendiu izbucnit de la coşul de fum, care nu ar fi fost curăţat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incendiu puternic a cuprins o casă de vacanţă din Sibişel. Incendiul, izbucnit în zona de evacuare a fumului, a fost stins de pompierii orăştieni.

Alun, satul de marmură pustiu. Secretele oazei de linişte din Ţinutul Pădurenilor VIDEO

„La sosirea celor 4 echipaje de intervenţie, alcătuite din 18 pompieri specializaţi în stingere şi prim ajutor, incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă în partea superioară a casei de vacanţă. Misiunea de stingere a necesitat implicarea a 3 maşini cu apă şi spumă şi a 3 motopompe. Pompierii au reuşit izolarea arderii la nivelul acoperişului cu o suprafaţă de 180 m/p şi evitarea propagării incendiului la întreaga construcţie sau la vecinătăţi. Deoarece în zona montană în care este amplasată casa de vacanţă nu există hidranţi, pompierii au alimentat sistemul de stingere, prin intermediul motopompelor, cu apă provenită dintr-un pârâu din apropiere”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.


Foto: ISU Hunedoara.

Echipele de intervenţie au reuşit salvarea unor bunuri amplasate la parterul cabanei, în timp ce, mobilierul, pereţii şi planşeul din lemn al mansardei, precum şi structura din lemn a acoperişului au fost distruse de foc. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită şi nici nu a suferit intoxicaţii cu fum. Cel mai probabil incendiul a fost generat de un coş de fum necurăţat sau neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile din apropiere, au arătat reprezentanţii ISU Hunedoara.


Foto: ISU Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

De ce au fost achitaţi medicii oncologi arestaţi de DIICOT, în 2013: „Au dat o şansă la viaţă bolnavilor”

Imaginile rare filmate de un englez care a călătorit prin toată România în căutarea ultimelor mocăniţe VIDEO

Spectacol de gheaţă în Cheile Cernei. Cum se înfăţişează tunelul aflat în ţinutul din munţi VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările