Noua şosea din Masivul Parâng. Cum au avansat lucrările pe drumul de munte spectaculos

Noua şosea din Masivul Parâng. Cum au avansat lucrările pe drumul de munte spectaculos

FOTO: CJ Hunedoara.

Până la începutul lunii noiembrie, va fi turnat primul strat de asfalt pe noua şosea construită în Masivul Parâng.

Ştiri pe aceeaşi temă

Construcţia şoselei de patru kilometri (DJ 709F) din Masivul Parâng a avansat conform graficului asumat de drumari, iar în aceste zile au loc lucrările pregătitoare turnării primului strat de asfalt, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara. La începutul lunii noiebrie, noua şosea de munte din judeţul Hunedoara va fi asfaltată.

Sectorul care este modernizat are o lungime de 3,725 km. Lăţimea părţii carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podeţe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton şi ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapete de siguranţă. „Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanţare obţinută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Construcţia noii şosele din Masivul Parâng a fost plănuită de mai mult de şase ani şi a rămas între timp una dintre puţinele lucrări realizate în domeniul schiabil din Valea Jiului, deşi investiţiile publice în turism sunt considerate o alternativă la industria minieră, pentru dezvoltarea economică a regiunii. Cea mai recentă dintre ele a fost construirea în 2014 a unui telescaun care urcă pe o distanţă de doi kilometri de-a lungul pârtiilor de schi. În schimb, lucrările la noua telegondolă şi la un alt telescaun plănuit de mai mulţi ani au stagnat.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Şoseaua nervilor pentru mii de şoferi, alternativa „autostrăzii - muzeu“. Cum arată cel mai circulat drum din vest

VIDEO Noua şosea construită în Ţinutul Pădurenilor, scurtătura prin munţi între două destinaţii de poveste

VIDEO Drumul spre Poiana Pelegii a fost deschis. Turiştii pot ajunge în locul de vis din Parcul Naţional Retezat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: