Nouă ore dramatice petrecute pe munte de un turist rătăcit în Masivul Retezat. În ce stare a fost găsit de echipele se salvare

Nouă ore dramatice petrecute pe munte de un turist rătăcit în Masivul Retezat. În ce stare a fost găsit de echipele se salvare

FOTO: IJJ Hunedoara.

Un turist rătăcit în masivul Retezat a petrecut nouă ore în frig, până când jandarmii montani şi salvamontiştii au ajuns la locul unde se afla.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat care a urcat pe traseele montane din Masivul Retezat a sunat la 112, după ce s-a rătăcit în zona dintre Bucura şi cabana Genţiana.

„Jandarmii aflaţi în serviciu la Postul de Jandarmi Montan Nucşoara au luat legătura telefonic cu persoana rătăcită reuşind să stabilească poziţia în care aceasta se afla. Turistul a fost găsit în zona Şaua Bucurei şi se afla împreună cu un salvamontist care plecase în căutarea acestuia de la cabana Pietrele”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara. Bărbatul nu a necesitat îngrijiri medicale, fiind coborat de către jandarmi la cabana Genţiana.

Conditiile de căutare nu au fost tocmai prielnice, având în vedere că vântul sufla cu putere, era ceaţă, ploua, iar stratul de zăpada era consistent, misiunea desfăşurandu-se pe parcursul a nouă ore, au precizat jandarmii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum l-a fascinat magia Retezatului pe prinţul Rudolf. Mărturia exploratorului după vânătoarea de urşi în Transilvania

Cinci locuri de vis din Masivul Retezat. Locul din rezervaţia ştiinţifică unică în România unde turiştii nu pot intra

Savanţii care au transformat Retezatul în primul parc naţional al României: „În aceşti munţi vom sorbi aerul de libertate lăsat moştenire de Craiul Decebal”

Povestea marilor defrişări din Retezat: cum au profitat baronii Kendeffy de bogăţia pădurilor, de peste un secol


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: