Noii turnicheţi de la Castelul Corvinilor au fost mutaţi. Cum vor fi taxaţi turiştii care vizitează monumentul medieval

Noii turnicheţi de la Castelul Corvinilor au fost mutaţi. Cum vor fi taxaţi turiştii care vizitează monumentul medieval

Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Turnicheţii amplasaţi iniţial la intrarea în curtea exterioară a Castelului Corvinilor au fost mutaţi mai aproape de intrarea în monument.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noii turnicheţi, montaţi inţial de primărie la intrarea în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, au fost relocaţi, după ce hunedorenii au reclamat că amplasarea acestora ar face ca intrarea în curtea monumentului istoric să nu mai fie gratuită.

Cei patru turnicheţi, care compun noul sistem de taxare a turiştilor au fost puşi la intrarea pe podul Castelului Corvinilor. Investiţia în noul sistem de taxare a costat peste 100.000 de lei, din fonduri de la bugetul local.

Turnicheţii sunt de tip monopod cu 3 braţe rabatabile şi au o capacitate optimă de 20 de persoane pe minut. Sunt realizaţi din oţel inoxidabil şi vor fi conectaţi la două unităţi de emitere a biletelor, a informat Primăria Hunedoara. Vizitatorii vor cumpăra bilete la casa de bilete care se va muta în curtea castelului, vor primi biletul şi îl vor valida pentru a trece de turnicheţi. Biletul nu va mai fi verificat la intrarea în incinta obiectivului turistic, astfel că nu se vor mai forma cozi pe podul care duce la castel, informa Primăria Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Clădirea misterioasă de sub Castelul Corvinilor. Imagini inedite cu aşezarea istorică transformată în ruină

Ioan de Hunedoara, omagiat în oraşul de la poalele Castelului Corvinilor. Au trecut 562 de ani de la moartea voievodului

VIDEO Povestea celui mai spectaculos funicular. Rămăşiţele colosului de fier atârnă la zeci de metri lângă castel

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: