Noi restructurări la SEWS România. Sute de oameni sunt vizaţi de concendierile anunţate de fabrica din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Seew România - Deva
Foto: Seew România - Deva

Sews România, una dintre cele mai mari companii din judeţul Hunedoara, anunţă o nouă serie de disponibilizări colective

SEWS România, care deţine o fabrică de componente auto în Deva, cu circa 2.000 de angajaţi, a anunţat noi disponibilizări, după ce în ultimele luni circa 600 de salariaţi au părăsit compania.

O uzină din vestul ţării a reluat producţia militară după 14 ani şi fabrică grenade de mână defensive

Fabrica de mobilă a chinezilor, interzisă de câţiva localnici. Povestea investiţiei de 20 de milioane de euro

Fabrica de pâine din Hunedoara anilor ´50, salvată de la demolare. Un mall uriaş urma să îi ia locul

„SEWS Romania a anunţat începerea unui nou proces de concediere colectivă, ca urmare a diminuării suplimentare a volumelor de producţie în contextul actualei crize din industria auto, care impune ajustarea numărului de angajaţi cu noile planuri de producţie. Procesul de restructurare se desfăşoară în perioada martie – iulie 2022, iar cei aproximativ 250 de angajaţi care vor fi concediaţi vor beneficia de plăţi compensatorii conform prevederilor contractului colectiv de muncă la nivel de societate”, au informat reprezentanţii fabricii din Deva.

În septembrie 2021, compania anunţa că peste 600 de angajaţi din judeţul Hunedoara vor fi disponibilizaţi până la finalul lunii ianuarie 2022. Procesul de concediere colectivă viza închiderea punctelor de lucru din Haţeg şi Orăştie şi restructurarea activităţilor suport din fabricile din Deva şi Alba Iulia.

„Motivul principal al acestei decizii este creşterea costurilor de producţie directe şi indirecte, rezultând în scăderea competitivităţii, precum şi criza actuală din industria auto în contextul pandemiei Covid-19”, transmiteau reprezentanţii SEWS România, într-un comunicat.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Povestea fabricii de explozivi din Orăştie spusă de spionii CIA în 1950. Cum era camuflată baza secretă

Secretele „perlelor“ industriei româneşti din anii interbelici. Cum au ajuns marile uzine pe mâna sovieticilor

VIDEO Ce s-a ales de baza militară din care au fost lansate rachete în decembrie 1989. Amintirile locului interzis în anii Războiului Rece

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite