Nodul feroviar Simeria, în şantier. Este construită noua pasarelă pietonală din staţia CFR VIDEO

Nodul feroviar Simeria, în şantier. Este construită noua pasarelă pietonală din staţia CFR VIDEO

Pasarela pietonală din staţia CFR, în şantier. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

O nouă pasarelă pietonală se află în şantier în staţia CFR Simeria. Construcţia acesteia are loc pe amplasamentul fostului pasaj, demolat recent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pilonii noului pasaj pietonal care leagă două cartiere ale oraşului Simeria, peste liniile ferate şi peroanele din staţia CFR Simeria, sunt în şantier.

Arsenal uriaş de muniţie descoperit în gara Simeria. Povestea bombelor care au zguduit oraşul în 1944 FOTO

Pasarela din nodul feroviar Simeria este demolată, pentru a face loc unui pasaj modern VIDEO

Podul spectaculos de pe râul Mureş care se va intersecta cu podul pe care trenurile trec de peste 150 de ani VIDEO

Viitoarea pasarelă este ridicată pe locul fostului pasaj, demolat în vara acestui an, din cauza stării avansate de degradare şi a configuraţiei acesteia care nu mai corespundea cerinţelor din proiectul de modernizare a staţiei feroviare.

 


Lucrări la noua pasarelă din gara Simeria. VIDEO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

 

„Noua pasarelă pietonală a fost proiectată pe acelaşi amplasament cu cea existentă şi a fost prevăzută cu scări de coborâre nu numai la capete, ci şi la peroanele intermediare. Noua pasarelă va fi închisă cu panouri din policarbonat compact şi tablă perforată din aluminiu nevopsit”, se arată în proiectul tehnic. Ea va avea o înălţime de 7,40 metri, va cuprinde trei scări şi trei lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi, potrivit proiectanţilor.


Lucrări în staţia CFR Simeria. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Staţia CFR Simeria, înfiinţată în urmă cu un secol şi jumătate, a intrat în şantier din toamna anului 2020, fiind cuprinsă în proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 41 de kilometri. Lucrările au fost întârziate mai multe luni, după ce în zona gării au fost găsite peste 70 de proiectile neexplodate, provenite din Al Doilea Război Mondial. Şi clădirea de călători, construită în jurul anului 1900, va fi reabilitată.


Lucrări în staţia CFR Simeria. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Lotul Simeria – Gurasada face parte din Tronsonul Km 614 – Simeria noua magistrală feroviară de peste 140 de kilometri aflată în şantier în vestul ţării, a cărei finalizare a fost estimată în 2022. Magistrala va cuprinde 60 de kilometri de traseu nou şi nouă poduri peste râul Mureş.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Noua magistrală de gaze naturale Mintia - Brad, la final. O conductă de 340 de metri trece pe sub râul  Mureş

Cum munceau românii în minele de aur cele mai primejdioase. „În cel mai gros întuneric din fundul pământului, toată mina se zguduie din temelii“

Clădirea unică în România, ridicată de Arsenie Boca la loc ferit, în mănăstirea Prislop. Seamănă unui OZN aterizat, dar are o legătură strânsă cu dacii FOTO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările