Noaptea de coşmar a doctoriţei jefuite de un recidivist. Tâlharul a doborât-o pe femeie, lovind-o fără milă cu o bâtă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii vor da sentinţa definitivă în dosarul doctoriţei din Deva tâlhărită de un recidivist. Ancheta dezvăluie clipele de groază trăite de femeia atacată cu o bâtă, în faţa blocului unde locuia, dar şi modul cum fratele infractorului a încercat să îl salveze pe acesta de la închisoare.

Judecătoria Deva l-a condamnat la cinci ani de închisoare pe Marius Candoi (24 de ani), un tânăr din Hunedoara acuzat că a tâlhărit o doctoriţă. Bărbatul declarat apel, iar sentinţa definitivă o va da Curtea de Apel Alba Iulia. Potrivit anchetatorilor, în seara de 6 august 2016, tânărul recidivist a agresat o doctoriţă, în faţa blocului în care aceasta locuia, luându-i telefonul mobil.

„În jurul orelor 22:30, persoana vătămată, medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se deplasa din zona Complexului Mioriţa spre domiciliul său din Deva. Ajungând în spatele imobilului, ea a fost acostată de către un tânăr care venea dinspre maşinile ce erau parcate în spatele blocului. Când bărbatul a ajuns în dreptul ei, i-a cerut să-i dea poşeta sub ameninţarea că, dacă ţipă după ajutor, va fi omorâtă. Bărbatul a tras de poşeta persoanei vătămate, însă femeia nu i-a cedat-o şi a avut curajul să strige după ajutor. Deşi persoana vătămată i-a spus tânărului că nu are bani, acesta a lovit-o cu o bâtă peste mâini şi corp de mai multe ori, ameninţând-o din nou cu moartea, deoarece femeia a continuat să ţipe după ajutor”, informau anchetatorii.

A continuat să o lovească
În timpul agresiunii, tânărul a zărit în mâna victimei telefonul mobil şi a încercat să i-l smulgă, dar n-a reuşit. Doctoriţa a aruncat telefonul mobil sperând că în felul acesta îl va determina pe Marius Candoi să meargă după obiect şi să se îndepărteze de ea. Într-adevăr, tânărul s-a îndreptat spre telefon, l-a ridicat de jos, dar a revenit la femeia care continua să ceară ajutor. A lovit-o din nou, încercând să o deposedeze şi de poşetă, spunându-i să-i dea banii. Mai mulţi vecini au auzit strigătele femeii şi au coborât, însă tâlharul fugise. A doua zi, a vândut telefonul unui bărbat din Hunedoara, cu 80 de lei, care la rândul lui l-a vândut unui alt hunedorean cu 260 de lei. Telefonul, fiind pus sub supraveghere tehnică, a fost recuperat.

Fratele său a luat fapta asupra sa
Un martor l-a identificat pe cel de la care cumpărase telefonul, ştiindu-l pe Marius Candoi după porecla „Babetu”. La rugămintea tâlharului şi a tatălui său, fratele său mai mic a luat tâlhăria asupra sa.

„În încercarea de a induce în eroare organele judiciare, tatăl inculpatului s-a prezentat la poliţie, la data de 12 august 2016, cu fratele inculpatului  care a declarat că el a comis infracţiunea de tâlhărie. Dar fratele inculpatului nu a putut oferi detalii cu privire la modul de săvârşire a infracţiunii şi a declarat că nu are nici o poreclă, chiar dacă inculpatul şi tatăl lor au avansat ideea că lui i se spune în cartier Babetu. Deşi i s-a solicitat acestuia să conducă organele de poliţie la locul săvârşirii faptei, ajunşi la faţa locului, fratele nu a putut indica scara de bloc unde avusese loc comiterea faptei. Anchetatorii au realizat o confruntare între persoana vătămată şi fratele inculpatului, moment în care victima a declarat că nu cunoaşte această persoană. Deşi a luat asupra sa fapta comisă de fratele său, martorul nu a putut convinge nici organele de urmărire penală şi nici instanţa de judecată că el este autorul faptei săvârşite în seara zilei de 6 august 2016”, se arată în dosar.

Telefonul a fost restituit doctoriţei, care nu s-a mai constituit parte civilă în cauză, nici măcar pentru suferinţa îndurată, dar a solicitat condamnarea tânărului recidivist.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Călăul din casa ororilor a fost trimis în judecată: tânărul a batjocorit două femei neputincioase, le-a jefuit şi le-a omorât

Ovidiu Drîngă, tânărul care a jefuit şi a ucis în chinuri două bătrâne din satul Balomir a fost trimis în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara. Este acuzat de omor calificat şi tâlhărie calificată.

Moartea misterioasă a lui Uţu, artistul care a dat culoare străzilor. Seminţele otrăvitoare de Datura l-au adus în agonie trei zile, însă o injecţie i-a fost fatală

Un tânăr de 26 de ani a murit după trei zile de agonie şi halucinaţii, în urma unei intoxicaţii cu seminţele otrăvitoare ale unei plante halucinogene, susţin apropiaţii săi. Prietena lui Uţu afirmă însă că o injecţie primită pentru a fi calmat i-a fost fatală.

Misterul asasinatului mafiot al unui şef PDSR, săvârşit în centrul Devei. Cum „au rezolvat” procurorii cazul complex din „Cetatea Crimei”

Cazul uciderii, în centrul Devei, a unui fost şef din PDSR Hunedoara, partid aflat la putere în judeţ la începutul anilor 2000, continuă să stârnească numeroase controverse. Sorin Moldovan a fost asasinat la comandă, iar presupusul criminal a fost găsit împuşcat în cap. Misterul crimei s-a adâncit odată cu aflarea detaliilor „întunecoase” din trecutul fostului şef al Vămii din Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite