Municipiul unde reparaţiile stradale au ţinut doar câteva zile. Câţi bani au fost cheltuiţi pe plombele ineficiente

Municipiul unde reparaţiile stradale au ţinut doar câteva zile. Câţi bani au fost cheltuiţi pe plombele ineficiente

FOTOGRAFII: Raul Florin Matei.

Şoferii care circulă prin Brad s-au bucurat doar pentru câteva zile că nenumăratele gropi de pe străzile municipiului au fost asfaltate. Lucrările costisitoare nu au ţinut.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începutul anului, o mulţime de localnici din Brad s-au plâns de starea proastă a străzilor din municipiu, unii susţinând că şi-au stricat maşinile din cauza lor. Ca reacţie la reclamaţiile acestora, primăria a cheltuit în ultimele zile aproape 140.000 de lei pentru reparaţii de urgenţă. Au fost achiziţionate circa 80 de tone de asfalt (mixtură stocabilă), pentru astuparea gropilor şi au fost plătite lucrările de reparaţii în valoare de 70.000 de lei în 1 februarie şi de 60.500 de lei în 30 ianuarie.

La câteva zile după efectuarea aşteptatelor lucări de reparaţii, gropile au apărut din nou.

„Probabil aţi observat că administratorul drumurilor din municipiu a reacţionat în urma sesizărilor comunităţii (ale noastre şi ale voastre deopotrivă) şi a purces la plombarea gropilor care puneau traficul în pericol. Din păcate, lucrarea a ţinut, ca orice minune, cam trei zile. Mixtura asfaltică folosită pentru (oare a câta?) cârpire s-a transformat rapid într-o nouă capcană pentru şoferi: bucăţi mai mari sau mai mici zac împrăştiate pe carosabil. Acestea sunt un pericol pentru conducătorii auto, pentru maşini şi pentru pietonii ce se pot afla pe marginea drumului”, susţine Raul Florin Matei, un tânăr din Brad care a publicat imagini din mai multe zone ale municipiului, cu bucăţi de asfalt desprinse din gropile recent plombate.

„Marea majoritate a lucrărilor sunt în regula şi astăzi. Cele câteva care nu au rezistat au fost refăcute în scurt timp. Nu au rezistat prea bine cele reparate în regie proprie cu mixtura stocabilă rece la sac. Ulterior au fost refăcute toate cu mixtura stocabilă caldă prin contract cu o societate specializată în domeniu. Cele reparate cu mixtură asfaltică la cald sunt garantate prin contract pe o durată de până la 30 de zile. Astăzi principalele căi de circulaţie nu mai au gropi în asfalt”, a precizat primarul Florin Cazacu.


Vă recomandăm să citiţi şi:

De ce întârzie modernizarea şoselei Hunedoara - Călan, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură

Probleme mari pe drumurile judeţene din cauza ninsorilor abundente. Zăpadă de jumătate de metru la munte

VIDEO Şantierul uriaş de la marginea municipiului Deva: „Este cea mare investiţie privată din ultimii zece ani”


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: