Municipiul Brad îşi face provizii uriaşe de păcură pentru iarnă. Când ar putea trece la alimentarea cu gaze naturale

Municipiul Brad îşi face provizii uriaşe de păcură pentru iarnă. Când ar putea trece la alimentarea cu gaze naturale

FOTO: ARHIVĂ.

Până când vor fi realizate lucrările la noua conductă de gaze naturale Mintia – Brad, păcura rămâne principalul combustibil pentru reţeaua de termoficare a oraşului. Peste 3.000 de tone de păcură vor fi achiziţionate de societatea primăriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

SC Termica Brad, societatea aflată în subordinea Consiliului Local Brad, va achiziţiona păcură în valoare de peste şapte milioane de lei, pentru furnizarea încălzirii centralizate în municipiu. Contractul a fost scos la licitaţie publică şi prevede livrarea de păcură uşoară la locul de livrare Depozitul CT Gurabarza, din loc Crişcior, pentru anul 2020.

„Furnizorul se obligă să furnizeze cantitatea estimativă de 3.250 tone de păcură cu conţinut de maxim 1% sulf,  potrivit specificaţiilor tehnice cuprinse în prezentul contract, în tranşe de 300 tone, la intervale de 15-20 zile”, se arată în anunţul de achiziţie.

Din cele 4029 apartamente din municipiu, peste 2.000 sunt branşate, parţial sau total, la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică.

Situaţia lor s-ar putea schimba în următorii ani, o dată cu finalizarea conductei de gaze naturale Mintia – Brad. Reţeaua de transport gaze naturale în lungime de 35 de kilometri va fi construită în următorul an şi jumătate, potrivit contractului atribuit prin licitaţie publică de Transgaz. Lucrările au început în luna aprilie, au termen de finalizare de 16 luni, iar valoarea contractului a fost estimată la 22.455.347,20 lei fără TVA. În prezent, brădenii au apă caldă şi căldură furnizate în sistem centralizat, de către centrala pe păcură sau au renunţat definitiv la acest serviciu.


Vă recomansăm să citiţi şi:

Municipiul Brad trece la alimentarea cu gaz. Cât costă construcţia conductei de transport gaze naturale Mintia - Brad

FOTO „Bijuteria” căilor ferate din vestul ţării, transformată radical. Ce planuri sunt cu gara veche de 120 de ani

Treptele Romane, mina de aur a dacilor şi a romanilor, a fost renovată după un deceniu în care n-a interesat pe nimeni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: