Moştenitorul baronului Resmeriţă la Primăria Lupeni: deputatul Cristian Resmeriţă a strâns o avere fabuloasă în câţiva ani, cu donaţii şi cadouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Resmeriţă, fiul primarului Lupeniului Cornel Resmeriţă, şi-a anunţat candidatura la primărie, în locul tatălui său trimis în judecată pentru corupţie. Resmeriţă junior este deputat, la al doilea mandat, a fost profesor şi a strâns o avere importantă în numai câţiva ani. Resmeriţă se numără printre cei mai bogaţi candidaţi la primărie, în judeţul Hunedoara.

Cristian Resmeriţă are 36 de ani, este deputat PSD din 2008 şi candidează la Primăria Lupeni, pe locul care va fi lăsat liber de tatăl său, Cornel Resmeriţă, omul care a condus administraţia locală din anul 2004. La fel ca tatăl său, Cristian Resmeriţă se poate mândri cu o avere consistentă, chiardacă în CV-ul său de deputat, în afară de funcţiile politice, printre care cea de preşedinte Executiv al PSD Hunedoara, a trecut doar cea de profesor, în perioada 2002 – 2008.

Dacă în declaraţia sa de avere din anul 2008, Cristian Resmeriţă trecea doar un apartament şi o Dacia Logan, în cea mai recentă declaraţie de avere a parlamentarului, din ianuarie 2016, sunt înregistrate: un teren intravilan de 432 de metri pătraţi în Lupeni, cumpărat, un apartament în Lupeni, cumpărat, un apartament în Vulcan, primit cadou de la părinţi, o vilă de 243 de metri pătraţi construită în Lupeni, trei maşini (Skoda, Peugeot şi Mazda), un Atv, depozite bancare de peste 300.000 de lei, un cadou de botez de 6.200 de euro. În 2014, deputatul din Valea Jiului trecea în declaraţia sa de avere şi un cadou de nuntă în valoare de 30.000 de euro.

Baronul Văii Jiului
Cornel Resmeriţă, tatăl deputatului, deţinea, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din 2015, o vilă imensă ridicată în municipiu, două cabane de vacanţă (una în staţiunea Straja şi una la poalele Retezatului, în zona Câmpu lui Neag), mai multe spaţii comerciale administrate de soţia sa, Lucia, şi terenuri.

Cornel Resmeriţă, cel care speră să îi lase locul la primărie fiului său, este considerat un adevărat baron al Lupenului, municipiu ajuns în pragul falimentului în ultimii ani. De altfel, la începutul lunii aprilie, primarul Resmeriţă, fost miner, fost colaborator la Securitate şi fost patron de restauranti, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzat că a atribuit ilegal un contract de zece milioane de lei, supraevaluat, firmei lui Miron Gărdean, un afacerist controversat din Valea Jiului. Contractul din 2011 a vizat executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja.


Vă recomandăm şi:

Primarul Cornel Resmeriţă, arestat preventiv în dosarul Gala Bute

Cornel Resmeriţă a fost arestat în dosarul „Gala Bute”, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Primarul oraşului hunedorean Lupeni este acuzat de procurori de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru alţii.

Cornel Resmeriţă, cel mai bogat primar din Hunedoara, e campion la imobiliare: "averea a venit din afaceri frumoase"

Unul dintre cei mai bogaţi primari din judeţul Hunedoara, Cornel Resmeriţă, deţine o vilă imensă în Lupeni şi două cabane în staţiunile montane hunedorene. Este primar de zece ani în Lupeni, iar pentru că nu se mai poate ocupa de afacerile prin care a reuşit să construiască imobilele, familia sa a preluat frâiele afacerilor.

FOTO Cine salvează Lupeniul, municipiul dator vândut din Valea Jiului           

Municipul Lupeni din Valea Jiului a ajuns dator vândut la statul român, cu aproape 33 de milioane de lei. Localnicii dau vina pe administraţia locală, primarul pe statul român, însă nimeni nu pare în stare să găsească vreo soluţie de ieşire din situaţia ingrată.

Cum s-a transformat Valea Jiului în Jalea Viului: oraşele miniere hunedorene intrate în cursa supravieţuirii         

Valea Jiului, una dintre cele mai sărace zone din judeţul Hunedoara, a fost măcinată în ultimele două decenii de probleme sociale. Declinul aglomerării urbane s-a accentuat după anul 1995, o dată cu primele disponibilizări masive din minerit, iar în prezent cele şase oraşe din Valea Jiului (Petrila, Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni şi Uricani) supravieţuiesc cu greu situaţiei dificile din economie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite