Modernizarea Pieţei Arras din Deva va demara în această săptămână

Modernizarea Pieţei Arras din Deva va demara în această săptămână

Piaţa Arras din Deva îşi va schimba înfăţişarea. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Peste un milion de euro vor fi investiţi în modernizarea Pieţei Arras din zona Lido a municipiului Deva. Reprezentanţii Primăriei Deva anunţă că de joi, 16 aprilie, va avea loc predarea amplasamentului, pentru ca lucrările să poată demara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Deva a informat că execuţia proiectului de reabilitare urbană a Pieţei Arras din municipiu va începe în această săptămână.

„Joi, 16 aprilie, va avea loc predarea amplasamentului şi va fi dat ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a Pieţei Arras. Proiectul susţinut din fonduri nerambursabile este primul din cele şase proiecte de reabilitare urbană ce vor fi implementate în acest an în municipiului Deva, finanţate prin programul Operaţional Regional 2007 – 2013”, au informat reprezentanţii instituţiei.

Modernizarea pieţei se va face pe o suprafaţă de 3.550 metri pătraţi şi va cuprinde refacerea aleilor pietonale, extinderea zonelor verzi, modernizarea piaţetei şi a două fântâni ornamentale. Piaţa Arras va fi dotată cu mobilier nou, cu un infochioşc, un sistem de irigare a spaţiilor verzi, va fi iluminată ambiental şi va fi legată la reţeaua de apă şi canalizare.

Termenul de finalizare al proiectului este stabilit pentru luna decembrie a acestui an. Valoarea totală a proiectului este de aproape 6,5 milioane lei (1,46 milioane euro), dintre care aproximativ 6,3 milioane lei (1,42 milioane euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă. 


Vă recomandăm şi:

Ce îi aşteaptă pe hunedoreni în 2015. Proiectele care schimbă soarta judeţului

Anul 2015 este termenul limită al proiectelor finanţate de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Administraţiile locale sunt nevoite să se grăbească în derularea proiectelor pe fonduri de la UE, pentru a mai putea beneficia de finanţare externă. Autorităţile din Deva şi Hunedoara, dar şi Consiliul Judeţean, au planuri mari de investiţii, pentru 2015.

Cetatea Devei, restaurată cu întârziere. Va intra în circuitul turistic de anul viitor

Lucările de restaurare a cetăţii medievale a Devei, reluate recent, vor fi finalizate cu o întârziere de aproape şase luni, în decembrie, au precizat reprezentanţii Primăriei Deva. Administraţia locală intenţionează ca după finalizarea proiectului de reabilitare a două dintre cele trei incinte ale sitului istoric să depună un nou proiect pentru cetate.

Cele şase proiecte pentru modernizarea Devei vor fi depuse la ADR Vest

Consilierii locali din Deva au aprobat astăzi ultimele modificări la proiectele pe care administraţia locală le va propune Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, pentru a primi finanţări europene prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Valoarea celor şase investiţii este estimată la şapte milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările