Modă printre criminalii sadici, cu ani grei de temniţă: se plictisesc repede în închisoare

Modă printre criminalii sadici, cu ani grei de temniţă: se plictisesc repede în închisoare

Ucigaşul Aurel Enea nu mai vrea să fie ţinut în închisoare. Foto: D. Guţă

Din spatele gratiilor închisorilor unde au fost condamnaţi să petreacă zeci de ani, criminalii duc bătălii surde în justiţie pentru a-şi recâştiga libertatea. Aurel Enea, cel mai sadic ucigaş din Hunedoara, a contestat executarea condamnării pentru uciderea unei eleve, al cărui cadavrul l-a tranşat şi la aruncat în Mureş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aurel Enea, autorul uneia dintre cele mai îngrozitoare crime săvârşite în ultimii ani în judeţul Hunedoara, a cerut să fie pus în libertate, după numai trei ani de la arestarea sa. Hunedoreanul care în luna decembrie a anului 2007 a ucis o elevă de 16 ani din Petroşani, tranşându-i apoi cadavrul pentru a şterge urmele crimei, a depus la Judecătoria Alba Iulia o contestaţie la executarea pedepsei.

„Măcelarul”, cel mai sadic dintre criminalii hunedoreni, a primit sentinţa finală

ISTORIA JAFURILOR SÂNGEROASE: Povestea ultimilor haiduci care au jefuit maşina de bani a celebrei Marmorosch Blank

„Nu sunt un pericol pentru societate, de aceea solicit să fiu lăsat în libertate”, a declarat Enea, în repetate rânduri, în timpul procesului judecat la Tribunalul Hunedoara. El fusese condamnat de tribunal în anul 2009 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor şi la un an de închisoare pentru profanarea cadavrului victimei. În cazul lui Enea, soluţia instanţei va fi pronunţată la data de 4 aprilie.

Nu rabdă puşcăria
Alin Vinţan, un alt hunedorean condamnat pentru omor, a  cerut la rândul lui să fie eliberat, chiar dacă nu a ispăşit decât o mică parte din condamnarea primită în 2005. Tânărul a fost trimis după gratii după ce şi-a ucis un prieten, a încărcat cadavrul în portbagajul unei Dacia şi s-a descotorosit de acesta în faţa unui bloc din Călan. Câteva ore mai târziu, Vinţan a fost prins în timp ce cheltuia banii victimei într-un club de striptease. Ajuns în instanţă, hunedoreanul a renunţat la solicitarea depusă din închisoare.

Jian Beniamin, ucigaşul procesoman
Ucigaşul a cinci hunedoreni, condamnat la detenţie pe viaţă, pentru crimele săvârşite într-o singură zi de martie 1996, Jian Beniamin a depus în ultimii 15 ani peste 50 de solicitări în instanţele din judeţul Hunedoara. În unele dintre ele a cerut reducerea pedepsei, în timp ce în majoritatea s-a plâns de condiţiile din închisoare. Criminalul şi-a schimbat şi numele în Beniamin Laichici, după cel al unei cântăreţe de muzică populară pe care a iubit-o.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările