Mistreţii mor pe capete din cauza pestei porcine africane. Ce măsuri vor fi luate pentru protejarea oamenilor

Mistreţii mor pe capete din cauza pestei porcine africane. Ce măsuri vor fi luate pentru protejarea oamenilor

FOTO: ARHIVĂ.

Cel puţin un porc mistreţ găsit dintre trei animale găsite moarte într-o pădure din Valea Jiului avea pestă porcină.

Ştiri pe aceeaşi temă

UODATE: Peste porcină a fost confirmată la patru mistreţi găsiţi morţi în zona localităţii Vulcan.

„Pe teritoriul fondului de vânătoare în care s-a declarat focarul de boală au fost găsiţi, în zilele de 16 şi 17 ianuarie 2020, 4 porci mistreţi morţi. Pesta Porcină Africană a fost confirmată în baza Buletinelor de Analiză emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA). Se menţine interdicţia desfăşurării târgurilor şi expoziţiilor de animale de interes zootehnic (suine, ovine, caprine, păsări, cabaline şi bovine) pe teritoriul judeţului Hunedoara, pe o perioadă nedeterminată, interdicţie instituită prin Hotărârea CJSU (ULD) nr. 6 din 10 septembrie 2019”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Ştirea iniţială:

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a fost convocat vineri după-amiază, de prefectul Vasilică Potecă în urma apariţiei unei suspiciuni de pestă porcină la un porc mistreţ depistat pe fondul de vânătoare nr. 65 Vulcan, în apropierea oraşului Aninoasa.

„În urma prezentării şi analizei situaţiei din Valea Jiului, a fost emisă hotărârea nr. 1/2020 privind aprobarea Planul de măsuri pentru controlul suspiciunii bolii Pestei Porcine Africane”, a informat Prefectura Hunedoara.

În aceeaşi zonă au mai fost găsiţi alţi doi porci mistreţi morţi, cel mai probabil din cauze similare. A fost înfiinţată o zonă de restricţie, pe o rază de 13 kilometri, unde a fost stabilit posibilul focar, iar jandarmii şi poliţiştii vor organiza filtre pentru a opri transportul animalelor vii din zonă spre alte localităţi. De asemenea, gestionarul fondului de vânătoare va organiza lichidarea porcilor mistreţi din focar, a precizat prefectul judeţului Hunedoara.

Şi în vara anului 2019, în zona municipiului Vulcan a fost confirmată prezenţa virusului de pestă porcină.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Atenţie, şoferi de pe Autostrada A1: pericole neaşteptate pândesc la tot pasul. CNAIR pusă la plată după accidentul cu un urs

Experimentele terifiante din anii '50. Pilulele radioactive pentru gravide şi câinele cu două capete

Accident înfiorător într-o fermă de vaci. Un tânăr a rămas fără picioare, prinse în utilajul de furajare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: