Mircia Muntean s-a predat. Înainte de a fi dus la închisoare, primarul Devei a propus acordarea titlului de „cetăţean de onoare” pentru două gimnaste

Mircia Muntean s-a predat. Înainte de a fi dus la închisoare, primarul Devei a propus acordarea titlului de „cetăţean de onoare” pentru două gimnaste

Mircia Muntean, alături de Victor Ponta, în ziua accidentului provocat după o beţie. FOTO: Daniel Guţă.

La scurt timp după ce a aflat sentinţa definitivă de şase ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, Mircia Muntean, primarul Devei, s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara pentru a se preda. Nu înainte însă de a trimite un comunicat de presă, în care anunţa că va propune acordarea titlului de cetăţean de onoare pentru două gimnaste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mircia Muntean s-a predat, luni, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, încă înainte de a primi mandatul de executare a pedepsei de şase ani de închisoare, pentru accidentul provocat la beţie.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Bucureşti, pe numele unui bărbat de 53 de ani, din municipiul Deva, condamnat la 6 ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti”, a informat IPJ Hunedoara. Mircia Muntean a fost escortat şi încarcerat în Penitenciarul Deva, în vederea executării pedepsei. Înainte de a se preda, Mircia Muntean a semnat un comunicat de presă în care le-a transmis felicitări gimnastelor medaliate la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca.

„Le felicit, în mod deosebit, pe Cătălina Ponor şi Larisa Iordache – două dintre campioanele formate în Cetatea gimnasticii româneşti de la Deva. Salut şi admir ambiţia şi dăruirea cu care au luptat pentru podium şi le mulţumesc pentru că duc în lume numele Devei. Aurul obţinut duminică este al nouălea titlu european pentru Cătălina Ponor, iar Larisa Iordache a cucerit a 12-a medalie din palmares la Campionatele Europene. Performanţa merită răsplătită! Tocmai de aceea, intenţionez să propun Consiliului Local Deva premierea celor două gimnaste şi acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Deva”, a transmis primarul.

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României l-a condamnat pe Mircia Munteant, prin sentinţă definitivă, la şase ani de închisoare, cu executare, în procesul în care a fost acuzat că a condus în stare de ebrietate. Instanţa a judecat apelul său, după ce în iunie 2016, la câteva zile după ce a redevenit primar, Mircia Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României la şase ani de închisoare, în dosarul în care a fost judecat pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Pedeapsa pentru infracţiunea comisă în toamna anului 2014 a fost de doi ani de închisoare, dar s-a adăugat condamnării mai vechi, de patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru infracţiuni legate de abuzul în serviciu.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Deputatul Mircia Muntean a provocat un accident şi s-a ascuns de Poliţie. Fostul primar a fost găsit, cu faţa plină de sânge şi cu un câine în braţe

Mircia Muntean, fostul primar al municipiului Deva, în prezent deputat PSD, a fost implicat în această seară un accident rutier, pe centura municipiului. Ulterior, Mircia Muntean a plecat de la locul accidentului, dar a fost găsit, cu faţa plină de sânge. Mircia Muntean era băut, potrivit martorilor, lucru neconfirmat încă de IPJ Hunedoara.

Aleşii corupţi ai Hunedoarei. Mircia Muntean, Monica Ridzi şi Ovidiu Hada sunt condamnaţi în dosare ale DNA

Trei politicieni reprezentativi pentru judeţul Hunedoara au primit sentinţe în dosare de corupţie. Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, va executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare, Mircia Muntean, fostul primar al Devei, a primit o sentinţă definitivă de patru ani, cu suspendare, iar deputata Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare, sentinţa în cazul ei nefiind definitivă.

Deputatul Mircia Muntean, condamnat la patru ani de închisoare pentru afaceri ilegale făcute când era primar al Devei

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat pentru abuz în serviciu în dosarul de anchetă al unui schimb ilegal de terenuri, din 1999.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările