Ministrul Răzvan Cuc a spus când se deschide Lotul 3 din Autostrada Lugoj - Deva: „Vor fi limitări de viteză”

Ministrul Răzvan Cuc a spus când se deschide Lotul 3 din Autostrada Lugoj - Deva: „Vor fi limitări de viteză”

Ministrul Răzvan Cuc. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat când va fi deschis Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, aflat în blocaj din luna august.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 21 de kilometri din Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva vor fi deschişi traficului rutier în această lună, după finalizarea expertizei tehnice solicitată de conducerea Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat vineri, la Deva.

GALERIE FOTO

„Imediat cum s-a finalizat expertiza, deschidem lotul. Deci, e o problemă, aş spune, de două săptămâni pentru a deschide Lotul 3. Chiar azi dimineaţă când eram în drum spre Deva, am oprit şi pe Lotul 3 (…) fisura s-a extins. Deci, aş spune că am avut dreptate prin deciziile pe care le-am luat la nivelul Companiei şi Ministerului. Dar, vom da drumul traficului pentru că odată finalizată expertiza, vom avea volumul lucrărilor care trebuie făcute pe acest lot. Vor exista limitări de viteză în zonele cu denivelări”, a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

 

Ministrul Răzvan Cuc, în 19 septembrie, pe Autostrada Lugoj - Deva.

Autostrada - muzeu

Din 12 august, constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, un tronson de 21 de kilometri între Ilia şi Holdea, au solicitat recepţia lucrărilor începute în primăvara anului 2014, astfel încât circulaţia să poată fi deschisă. Antreprenorii spanioli nu s-au înţeles cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, asupra garanţiei investiţiei şi, de asemenea, au fost acuzaţi că au efectuat lucrări de slabă calitate, astfel că autostrada nu poate fi recepţionată. Data la care va fi deschisă autostrada rămâne incertă.

Lotul 3, de 21 de kilometri, se întinde între Ilia şi Holdea şi a fost construit de Asocierea de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA, care a obţinut în toamna anului 2013 contractul pentru derularea investiţiei, estimată iniţial la 580 de milioane de lei, fără TVA.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, în blocaj înaintea inaugurării aşteptate de 5 ani. Lotul 3 nu poate fi deschis, iar pentru Lotul 4 se caută o soluţie de compromis

Autostrada Lugoj - Deva: probleme grave semnalate pe unul dintre tronsoane la recepţia lucrărilor la cei 43 de kilometri. Doar un lot ar putea fi inaugurat

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3. Drumarii pregătesc recepţia celor 21 de kilometri construiţi cu întârzieri record

VIDEO Premieră pe Autostrada Lugoj - Deva, la cinci ani de la startul lucrărilor. Ce se întâmplă pe Dealul Liliecilor şi cât a mai rămas de construit din autostradă 

Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 4 înainte de recepţie: „Este exclus ca autostrada să nu fie deschisă până de Sfânta Maria”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: