Minerii şi angajaţii termocentralelor din CEH vor avea prime de săbători

Minerii şi angajaţii termocentralelor din CEH vor avea prime de săbători

Minerii vor primi bani în plus de sărbători. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a anunţat că minerii de la minele aflate în subordinea CEH şi energeticienii din Deva şi Paroşeni vor obţine prime de sărbători, în bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Minerii din Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni vor fi răsplătiţi cu câte 400 de lei, drept prime de sărbători, au anunţat reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara şi cei ai sindicatelori din minerit.

Aceeaşi sumă vor primi şi angajaţii termocentralelor din Mintia (Deva) şi Paroşeni (Valea Jiului). De asemenea, pentru fiecare minor aflat în grija angajaţilor Complexului Energetic Hunedoara, aceştia vor primi câte 150 de lei. Banii vor intra în conturile angajaţilor CEH în 23 decembrie.

În urmă cu un an, angajaţii din minele viabile din Valea Jiului au primit tichete cadou, în valoare de 350 de lei, drept prime de sărbători. 


Vă recomandăm şi:

Minerii au renunţat la protestele din faţa Complexului Energetic Hunedoara. Li s-au promis prime şi demiteri

Cei peste 300 de mineri care au protestat de la primele ore ale dimineţii, în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara, din Petroşani, au renunţat la conflictul de muncă. Liderii de sindicat le-au promis că şefii CEH vor fi demişi, pentru proasta gestionare a companiei.

Complexul Energetic Hunedoara va importa 150.000 de tone de cărbune combustibil convenţional

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a lansat procedurile de achiziţie publică pentru importul a 150.000 de tone de cărbune combustibil convenţional, în condiţiile în care minele de huilă din Valea Jiului nu vor putea asigura cantitatea necesară stabilită ca rezervă legală pentru sezonul rece.

FOTO Valea Jiului la sfârşitul secolului al XIX-lea. Cum a uimit ţinutul „aurului negru“ un celebru geolog englez

Valea Jiului şi Petroşani se arătau călătorilor din secolul al XIX-lea ca locuri sălbatice şi bogate în minerale, unde peste decenii aveau să se amestece vechii stăpâni ai ţinutului care se ocupau cu păstoritul şi „barabele“ – străinii veniţi şi stabiliţi apoi în vale pentru a-şi câştiga existenţa în minele de cărbune. David Ansted, un geolog englez care călătorise în anii 1860 în Valea Jiului, anticipa prosperitatea zonei carbonifere.

Telegondolă, cinema 3D şi aqualand, în oraşul extremelor de la polul sărăciei

Vulcan, unul dintre municipiile cele mai sărace ale judeţului Hunedoara, a reuşit în ultimii ani să atragă investiţii de lux, estimate la peste 15 milioane de euro. Ultima dintre ele este un parc acvatic, care va fi construit cu fonduri de la Uniunea Europeană.

FOTO Valea Jiului refuză să-şi amintească Mineriada din iunie 1990

Evenimentele din 13 – 15 iunie 1990 au lăsat urme adânci în Valea Jiului. La 24 de ani de la cele mai sângeroase mişcări de protest ale minerilor, mulţi dintre foştii ortaci nu vor să mai audă de eticheta de “oi negre” ale societăţii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările