Mii de locuinţe au fost lăsate fără căldură după o avarie la Termocentrala Paroşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termocentrala Paroşeni nu a funcţionat la parametri normali. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Termocentrala Paroşeni nu a funcţionat la parametri normali. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

O avarie înregistrată la Termocentrala Paroşeni a blocat alimentarea cu căldură, începând de ieri, a peste 15.000 de apartamente din Petroşani, Vulcan şi Lupeni racordate la reţeaua de termoficare.

O avarie înregistrată ieri în termocentrala din Valea Jiului a dus la oprirea alimentării cu căldură a celor peste 15.000 de apartamente din cele trei municipii.

Nu mai avem căldură în locuinţe de ieri. Caloriferele sunt aproape reci. Nu dau căldură suficientă, iar temperaturile de afară sunt extrem de scăzute. Noaptea trecută ne-am încălzim la reşoul electric”, s-a plâns Ioana Petruţ, din Petroşani.

Doru Vişan, directorul Termocentralei Paroşeni, a precizat că avaria a fost generată de temperaturile de minus 20 de grade şi de calitatea slabă a cărbunelui utilizat şi a instalaţiilor termcentralei. Avaria a fost remediată, iar alimentarea reţelei de termoficare va reveni în parametri normali.

Prefectul judeţului Hunedoara a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. "Din discuţiile purtate a reieşit că la Sucursala Electrocentrale Paroşeni, din cauza temperaturilor scăzute, a apărut o avarie la o instalaţie tehnică care a perturbat funcţionarea normală a Grupului energetic nr. 4 Paroşeni, ceea ce a dus la o sincopă în furnizarea agentului termic la parametri normali. CJSU Hunedoara a stabilit un plan de măsuri pentru accelerarea procesului de furnizare a agentului termic la parametri normali. În cursul acestei seri, gradual, agentul termic va fi furnizat la parametri normali. În prezent se furnizează agent termic în Lupeni şi Vulcan, urmând ca municipiul Petroşani să fie alimentat treptat, gradual, localitatea aflându-se la capătul magistralei termice", a informat Dan Terteci, şeful Cancepariei Prefectului.


Vă recomandăm şi:

Complexul Energetic Hunedoara va importa 150.000 de tone de cărbune combustibil convenţional

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a lansat procedurile de achiziţie publică pentru importul a 150.000 de tone de cărbune combustibil convenţional, în condiţiile în care minele de huilă din Valea Jiului nu vor putea asigura cantitatea necesară stabilită ca rezervă legală pentru sezonul rece.

FOTO Valea Jiului la sfârşitul secolului al XIX-lea. Cum a uimit ţinutul „aurului negru“ un celebru geolog englez

Valea Jiului şi Petroşani se arătau călătorilor din secolul al XIX-lea ca locuri sălbatice şi bogate în minerale, unde peste decenii aveau să se amestece vechii stăpâni ai ţinutului care se ocupau cu păstoritul şi „barabele“ – străinii veniţi şi stabiliţi apoi în vale pentru a-şi câştiga existenţa în minele de cărbune. David Ansted, un geolog englez care călătorise în anii 1860 în Valea Jiului, anticipa prosperitatea zonei carbonifere.

Telegondolă, cinema 3D şi aqualand, în oraşul extremelor de la polul sărăciei

Vulcan, unul dintre municipiile cele mai sărace ale judeţului Hunedoara, a reuşit în ultimii ani să atragă investiţii de lux, estimate la peste 15 milioane de euro. Ultima dintre ele este un parc acvatic, care va fi construit cu fonduri de la Uniunea Europeană.

FOTO Valea Jiului refuză să-şi amintească Mineriada din iunie 1990

Evenimentele din 13 – 15 iunie 1990 au lăsat urme adânci în Valea Jiului. La 24 de ani de la cele mai sângeroase mişcări de protest ale minerilor, mulţi dintre foştii ortaci nu vor să mai audă de eticheta de “oi negre” ale societăţii.

FOTO Cine salvează Lupeniul, municipiul dator vândut din Valea Jiului        

Municipul Lupeni din Valea Jiului a ajuns dator vândut la statul român, cu aproape 33 de milioane de lei. Localnicii dau vina pe administraţia locală, primarul pe statul român, însă nimeni nu pare în stare să găsească vreo soluţie de ieşire din situaţia ingrată.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite