Mierea, marfă rară în pieţele Hunedoarei. Producţia a scăzut cu până  cu 70 la sută faţă de anii trecuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea ploioasă din ultimele luni a afectat apicultura în judeţul Hunedoara, iar producţia de miere a scăzut cu 70 de procente.

Anul 2014 a fost dezastruos pentru apicultorii din judeţul Hunedoara. Ploile au afectat din plin producţia de miere, care a scăzut drastic. Estimările au fost pesimiste încă de la începutul acestei veri, după o primăvară cu precipitaţii în abundenţă, în care producţia de miere de salcâm a fost aproape compromisă. Apicultorii au sperat la o vară secetoasă, în care cantitatea de miere produsă pe stup să crească. Au rămas însă dezamăgiţi de capriciile vremii.

„În acest an am realizat doar 30 la sută din producţia de miere estimată. O situaţie mai gravă este la mierea de salcâm, unde s-a obţinut doar 10 la sută din media anilor trecuţi şi la mierea din flori de tei, unde producţia este de numai 5 la sută. În ceea ce priveşte mierea polifloră de munte, nu am auzit pe cineva care să spună că a realizat ceva“, a declarat Iosif Korb, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Hunedoara, citat de Agerpress.ro.

Potrivit lui Iosif Korb, situaţia apicultorilor este dificilă şi este nevoie ca statul român să le acorde mai multă atenţie.

Preţurile cu care este vândută mierea în pieţele din Hunedoara au crescut cu până la 20 la sută, dar apicultorii susţin că nu îşi vor putea acoperi cheltuielile.


Vă recomandăm şi:

De ce să ţinem cont când alegem mierea

Cu atâtea sortimente pe rafturi, alegerea mierii poate deveni o misiune grea, mai ales că sub un ambalaj de încredere se poate ascunde un produs falsificat. Care sunt criteriile de ţinut minte când o cumpărăm, află din articolul nostru.

Adio miere de salcăm şi de tei în acest an. Apicultorii din Timiş sunt în pragul falimentului

Vremea rea din primăvară a afectat producţia de miere de salcăm şi tei din întreaga zonă de vest a României. Şi mierea din floarea soarelui este cu 30-40 la sută mai puţină.

Beneficiile spectaculoase ale consumului de miere

Considerată nu de puţine ori un aliment minune, mierea de albine este un produs unic şi extrem de sănătos pentru organismul uman datorită numeroaselor substanţe organice pe care le conţine. Folosită deseori ca un simplu îndulcitor sau ca un puternic energizant natural, mierea mai are avantajul de a fi uşor asimilată chiar şi de către cel mai sensibil stomac.

Nectarul elfilor: cât costă un kilogram din cea mai scumpă miere din lume

„Mierea elfilor“, aşa a fost botezat acest adevărat nectar al zeilor de către apicultorul care o vinde la un preţ extrem de piperat. Aurul vâscos provine dintr-o peşteră din valea Saricayir, zonă de lângă oraşul Artvin, în nord-estul Turciei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite