Mesajul emoţionant al baciului de 101 ani pentru români: „Mă rog să văd odată înţelegere între noi, ca acum 100 de ani”

Mesajul emoţionant al baciului de 101 ani pentru români: „Mă rog să văd odată înţelegere între noi, ca acum 100 de ani”

Ştefan Gros. FOTO: Prefectura Hunedoara.

Ştefan Gros, ciobanul în vârstă de 101 de ani, a ţinut un discurs emoţionant în faţa oamenilor prezenţi la şedinţa dedicată Marii Uniri.

Ştiri pe aceeaşi temă

O şedinţă solemnă dedicată Marii Uniri a avut loc în sala de festivităţi a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara. Evenimentul a fost organizat de Prefectura Hunedoara, iar printre invitaţii speciali s-a numărat Ştefan Gros, în vârstă de 101 ani, un cioban din satul Vâlcele care s-a pensionat în acest ani, după ce aproape întreaga viaţă şi-a dedicat-o creşterii oilor. Baciul Ştefan le-a vorbit oamenilor fără a avea un discurs pregătit dinainte.

„Mă rog pentru toţi românii să le ajute Dumnezeu, să le dea înţelepciune şi înţelegere unii cu alţii. România a fost o ţară mică şi au făcut o Românie Mare. Că s-au adunat din toate părţile, moldoveni, ardeleni, bănăţeni şi s-au unit toţi. Au făcut România Mare. Aşa aş dori şi eu la ora actuală, la etatea mea de 101 de ani, să văd odată înţelegere între toţi românii cum a fost acum 100 de ani. Că moşiile astea ni le-a dăruit Dumnezeu să le folosim şi să le lăsăm curate copiilor noştri, nepoţilor noştri, nu cu supărări, cu murdării. Bunăoară, ţăranul are doi boi şi îi pune la car. Unul trage în stânga, celălalt în dreapta. Nu mai trag carul la deal. Mă rog lui Dumnezeu să le ajute conducătorilor ţării să se poată uni. Să plecăm pe o cale bună şi dreaptă. Cu ajutorul lui Dumnezeu le-om trece pe toate. Dumnezeu să ajute toată România”, a fost mesajul lui Ştefan Gros, în faţa celor câteva sute de oameni prezenţi la eveniment.

A muncit toată viaţa
Ştefan Gros este din Vâlcele, un sat de pe Valea Streiului, aflat la umbra Retezatului, şi a fost ani în şir cel mai vârstnic angajat din România. A devenit pensionar cu acte în regulă abia la începutul acestui an. Munţii Retezat şi Parâng au fost ultimele sălaşuri ale ciobanului îndrăgostit de meseria sa. „Numai de dragul oilor mi-a lungit Dumnezeu anii de viaţă. Nu mă simt deloc bătrân. Nu mă doare nimic. Mănânc orice, dorm toată noaptea. Mai beau, din când în când, şi câte un pahar de vin. La etatea mea, eu zic că îi bine. Picioarele nu mă dor, doar pasul s-o mai înmuiat“, spune ciobanul care provine dintr-o familie longevivă: tatăl lui a trãit până la 103 ani, iar un bunic - până la 107 ani. Veteranul nu îşi face griji pentru vârsta sa şi a povestit recent că vrea din suflet să participe la Centenarul Marii Uniri. De 1 Decembrie îşi doreşte să fie la Alba Iulia, unde în urmă cu un secol avea loc Marea Adunare Naţională în care a fost pecetluită unirea Transilvaniei cu România.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Românul care munceşte la 101 ani şi-a făcut lichidarea. Baciul Ştefan se va putea bucura, în sfârşit, de pensie

Ciobanul de 100 de ani care munceşte ca în tinereţe. Este cel mai vârstnic salariat din România şi de dragul oilor sale nu vrea să audă de pensie

VIDEO Românul din munţi care trăieşte ca un vraci dac. Şi-a învăţat cele opt fiice să cunoască secretele plantelor vindecătoare ale strămoşilor

 

citeste totul despre: