Mesajul dur al lui Traian Berbeceanu: „Sunt 4 ani de când nişte ticăloşi mi-au distrus viaţa şi cariera. Mai este puţin...”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Berbeceanu, în ziua reţinerii sale. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Traian Berbeceanu, în ziua reţinerii sale. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Achitat în prima instanţă pentru toate acuzaţiile care i-au fost aduse în dosarul în care în 2013 a fost arestat preventiv la cererea DIICOT, poliţistul Traian Berbeceanu a lansat un mesaj dur pentru foştii săi anchetatori, la patru ani de la punerea sa sub învinuire.

Au trecut patru ani de la punerea sub învinuire a poliţistului Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, înlăturat în urma unei anchete a DIICOT, dar achitat în primă instanţă faţă de acuzaţiile de sprijinire a unor grupări infracţionale.

„Astăzi s-au împlinit 4 ani de cănd nişte ticăloşi mi-au distrus viaţa şi cariera! 4 ani, în care familia mi-a fost chinuită şi hăituită! 4 ani în care echipa mi-a fost spulberată! 4 ani de cănd mă lupt să îmi dovedesc nevinovăţia, să îmi găsesc dreptatea! Nu o să pot să uit vreodată, şi nici să iert! Nici nu vreau! Mai este puţin...”, a fost mesajul transmis de Traian Berbeceanu, pe pagina sa de Facebook.

Patru ani de la arestarea sa

În 23 octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, şi apoi arestat preventiv, pentru o lună, într-un dosar în care a fost acuzat de favorizarea ilegală a unor grupări infracţionale. Poliţistul din Deva a fost înlăturat de la conducerea BCCO Alba, însă ulterior şi anchetatorii săi au fost puşi sub învinuire de Direcţia Naţională Anticorupţie, sub acuzaţia că au fabricat probe false pentru a-l incrimina pe Berbeceanu.

Potrivit DNA, fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan şi cei doi complici ai săi, fostul procuror Nicolaie Cean şi poliţistul Alin Muntean, au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu, încercând să îl reducă la tăcere şi să obţină de la acesta materiale despre care credeau că i-ar fi putut incrimina. În urma anchetei, Ioan Mureşan a fost suspendat din funcţia de procuror şi înlocuit de la conducerea DIICOT Alba Iulia.

Achitat în prima instanţă
În 30 iunie 2016, la doi ani de la începerea procesului, Traian Berbeceanu a fost achitat în dosarul penal iar procurorii acuzaţi că au fabricat probele care au dus la incriminarea şi înlăturarea sa au fost condamnaţi la închisoare. În schimb, Ioan Mureşan a primit şapte ani de închisoare, Nicolaie Cean a primit trei ani de închisoare, iar Alin Muntean patru ani de închisoare, pedepse cu executare. Dacă decizia va fi menţinută, după finalizarea definitivă a procesului, Traian Berbeceanu va trebui să primească peste 100.000 de euro, daune morale şi materiale de la foştii săi anchetatori.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia între anii 2005 şi 2013, până la punerea sa sub învinuire. În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea mafiei fierului vechi din Hunedoara, în dosarul denumit „Hidra”.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretul cărţii lui Traian Berbeceanu a fost dezvăluit: „S-a născut din dorinţa ca adevărul să ajungă la domniile voastre”

Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, achitat în dosarul în care procurorii DIICOT l-au arestat pentru sprijinirea unor grupări infracţionale, a dezvăluit motivele pentru care a început să scrie cartea „Radiografia unei mârşăvii judiciare", în care relatează despre episoadele dramatice prin care a trecut în ultimii ani.

Confesiunile lui Traian Berbeceanu din cele mai negre zile. A vorbit despre calvarul din arest: „Eram şocat. Voiau să mă umilească şi să mă chinuie”

Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, a vorbit pentru prima dată, în detaliu, despre calvarul primelor zile petrecute în arest, la aproape patru ani de la ziua în care foştii săi anchetatori l-au pus sub acuzaţie pentru infracţiuni pe care instanţa de fond a stabilit că este nevinovat.

Surpriza lui Traian Berbeceanu, la un an de la achitarea sa în dosarul „fabricat”: „Radiografia unei mârşăvii judiciare"

Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, a „împlinit” un an de la achitarea sa în procesul în care a fost acuzat de favorizarea unor grupări infracţionale. Probele strânse de anchetatorii săi s-au dovedit „fabricate”, iar aceştia au fost condamnaţi. „Radiografia unei mârşăvii judiciare" este titlul unei viitoare cărţi despre care poliţistul anunţă, misterios, că va apărea „în curând”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite