Mărturia unui egiptean: Traficanţii de fugari terorişti au fost opriţi de aparatul radar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul grupului de africani reţinuţi pentru trafic de migranţi s-a încheiat ieri. Egipteanul Ahmed Fahmi, inculpat în acest dosar, a povestit reporterilor „Adevărul” evenimentele prin care a trecut.

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au finalizat ieri procesul în care doi egipteni şi un sudanez au fost acuzaţi că au făcut parte dintr-o reţea de crimă organizată care se ocupa cu traficul de migranţi africani şi arabi, de origine musulmană, în afara graniţelor de vest ale ţării.

„În dosarul trimis spre judecare de reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), instanţa a amânat pronunţarea soluţiei pentru data de vineri, 1 iulie”, a precizat aseară Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Transportau un terorist
În luna noiembrie a anului trecut, egiptenii Fathy Ibrahim Barghout Mohamed şi Ahmed Fahmi Ahmed Hefni Elian Ahmed, şi sudanezul Mohamed Al Tayeb, considerat liderul reţelei, au fost reţinuţi pentru trafic de migranţi.

Ţepe de milioane de euro, date de „boschetari” puşi în fruntea firmelor controlate de o grupare româno-arabă

JUSTIŢIE: Dosarele celor mai temuţi interlopi hunedoreni au fost trase pe linie moartă

Capii lumii interlope acuzaţi de trafic de utilaje furate din Franţa au fost trimişi în instanţă

Potrivit anchetatorilor, unul dintre cetăţenii afgani care au plătit reţelei 12.000 de euro pentru a fi scoşi din ţară a mărturisit că motivul pentru care încercase să ajungă în Schengen era comiterea unui atentat sinucigaş cu bombă, în Germania. Afganul care plănuia atentatul terorist se afla între cei opt migranţi musulmani care au fost depistaţi în autoturismele conduse de Mohamed Al Tayeb şi Fathy Ibrahim. Cei doi sunt şi în prezent arestaţi, în timp ce egipteanul Ahmed Fahmi a fost eliberat sub control judiciar.

Ahmed Fahmi a fost reţinut la patru zile după ce traficanţii de migranţi au ajuns în arest. Acesta a povestit reporterilor „Adevărul” cum au fost prinşi ceilalţi doi traficanţi, pe care nu îi văzuse în viaţa lui până la momentul arestării. „Maşinile cu care cei doi transportau migranţii spre Arad au fost oprite în trafic pentru că au fost depistate de radar în timp ce goneau cu 110 – 120 de kilometri la oră, în localitate. Când poliţiştii au cerut actele pasagerilor, ei nu au avut ce să prezinte. La câteva zile, m-am trezit că am fost ridicat de Poliţie, pentru că aş fi făcut parte din reţea, însă nu m-am ocupat cu aşa ceva”, a afirmat Ahmed. În spatele reţelei destructurate de DIICOT se află, susţin surse judiciare, oameni foarte influenţi de origine musulmană.

Capii reţelei sunt oameni influenţi
Traficul de migranţi a devenit o afacere prosperă direcţionată, susţin unele surse judiciare, de oameni foarte înstăriţi de origine arabă şi africană. În cazul reţelei de traficanţi destructurate de ofiţerii DIICOT în judeţul Hunedoara, preţul pe care îl plăteau migranţii pentru a evada în spaţiul Schengen trecând ilegal frontiera de vest se ridica la 12.000 de euro. Anchetatorii vorbesc despre cel puţin 30 de migranţi care au plătit acest preţ. Adevăratul şef al reţelei, un sudanez, după cum susţin aceleaşi surse, nu a fost capturat, deşi derulează afaceri în România.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite