Mărturia monstrului care a ucis o elevă şi i-a tranşat cadavrul: Aurel Enea s-a lepădat de Dumnezeu în puşcărie şi a scris o carte despre evoluţia omului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Enea. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Aurel Enea. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Aurel Enea, unul dintre cei mai sadici criminali ai Hunedoarei, a scris o carte în puşcărie, în speranţa că va fi pus în libertate mai devreme. Volumul se numeşte „Evoluţie vs. Creaţie: 33 de argumente în favoarea teoriei ştiinţifice a apariţiei vieţii prin evoluţie” şi cuprinde o serie de observaţii pe care condamnatul le face asupra lumii, unele cu totul şocante.

După ce a ucis o elevă de 17 ani din Petroşani, apoi i-a tăiat cadavrul în bucăţi pe care a încercat să le ascundă, Aurel Enea, condamnat pentru omor şi profanare, s-a reprofilat în închisoare.

Hunedoreanul a publicat recent volumul „Evoluţie vs. Creaţie: 33 de argumente în favoarea teoriei ştiinţifice a apariţiei vieţii prin evoluţie”, apărut la editura Gutenberg Univers, 2015, pe care l-a scris în Penitenciarul Arad. Debutul literar al criminalului este precedat de „lucrarea” (nepublicată) pe care procurorii au descoperit-o în calculatorul său şi au constatat că îi aparţine. Este vorba de un fişier denumit „petroplan.txt”, despre „Cum să ucizi, să tranşezi un cadavru şi apoi să ştergi urmele crimei”. De asemenea, înainte de a publica volumul în care doreşte să argumenteze teoria evoluţiei omului, Aurel Enea a anunţat oficial, din puşcărie, că a devenit ateu. Informaţia a fost publicată pe blogul său şi este motivată astfel: „pentru că ştiinţa susţine ateismul”.

Printre argumentele pe care Aurel Enea le-a enumerat în sprijinul „teoriei evoluţiei” – subiectul operei sale, este „observaţia că, dintre toate rasele umane, africanii au apărut primii şi că aceştia seamănă cel mai mult cu primatele. Ea se potriveşte din nou foarte bine cu propunerea evoluţiei că omul provine din primate”.

De asemenea, afirmă Enea, în cartea sa, „vietăţile se hrănesc cu alte vietăţi datorită unei serii de caracteristici prezente în construcţia lor. Dacă Dumnezeu a creat toate vietăţile, atunci înseamnă că le-a conceput să se mănânce între ele. Dar această realitate a florei şi faunei prezente şi trecute contrazice descrierea Bibliei că Dumnezeu intenţiona pace şi ca toate să se hrănească exclusiv cu iarbă”.

„Cu posibile completări, dezbaterea propusă de domnul Aurel Enea vădeşte un impresionant travaliu şi poartă o apăsată pecete personală, motive de a elogia acest proiect, fără putinţa, desigur, de a epuiza tensiunea acestei vechi dezbateri, animând frontul ideatic”, scrie profesorul universitar dr. Adrian Rachieru, de la Universitatea „TIBISCUS“ din Timişoara, în postfaţa volumului semnat de Aurel Enea.

Lucrarea condamnatului îi va reduce acestuia din zilele de închisoare pe care trebuie să le ispăşească pentru crima odioasă comisă în anul 2007.

aurelenea

Cine este Aurel Enea
Aurel Enea ispăşeşte o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, pentru uciderea şi măcelărirea unei adolescente din Petroşani. Bărbatul nu şi-a recunoscut niciodată fapta, însă anchetatorii au avut probe solide împotriva lui. Au descoperit inclusiv planul după care a acţionat ucigaşul. Cadavrul adolescentei de 17 ani, ucisă de cel supranumit şi „măcelarul din Hunedoara”, a fost descoperit în decembrie 2007, în apropiere de Alba Iulia, pe malul râului Mureş, de un pescar. Un sac de plastic negru, adus la mal de apele tulburi ale Mureşului, conţinea partea inferioară a piciorului stâng al victimei. În interiorul ambalajului, pescarul a mai găsit capul acesteia, un cercel şi un lănţişor cu medalion. Câteva zile mai târziu, în aceeaşi zonă, poliţiştii au descoperit şi alte părţi din cadavru: membrele superioare şi femurul drept. Victima a fost identificată drept Alexandra David, o elevă de liceu, a cărei dispariţie fusese anunţată de familie cu două săptămâni în urmă. La scurt timp, principalul suspect al crimei a fost şi el identificat. Se numea Aurel Enea, avea 38 de ani, locuia în Petroşani şi avea dublă cetăţenie, română şi americană. Se cunoştea cu adolescenta.

Aurel Enea a fost reţinut în decembrie 2007, în urma unei percheziţii efectuate de anchetatori în apartamentul lui, situat în cartierul Aeroport din Petroşani. Timp de mai bine de 12 ore, anchetatorii au scotocit apartamentul bărbatului, de unde au prelevat probe. Suspectul a fost audiat, după care a fost lăsat liber. Câteva zile mai târziu, au sosit rezultatele probelor şi analizelor prelevate din apartament. Cu aceste dovezi, procurorii au obţinut din partea judecatorului un mandat de arestare.

A căutat crima perfectă
L-au găsit pe Enea în gara din Deva, pregătindu-se să plece spre Lugoj. La primul contact cu poliţiştii li s-a prezentat sub o identitate falsă. A fost arestat, însă, şi pus sub învinuire pentru omor calificat şi profanare de cadavre. Ulterior, probele strânse în cursul anchetei au fost suficiente pentru a-l trimite în judecată. Între ele, un plan al unei aşa-zise crime perfecte, descoperit în calculatorul personal al lui Enea, ascuns sub un fişier denumit “petroplan.txt”: despre cum să ucizi, să tranşezi un cadavru şi apoi să scapi de el, aşa încât toate urmele să fie şterse.
În timpul procesului judecat la Tribunalul Hunedoara, martorii audiaţi au dezvăluit alte amănunte şocante despre Aurel Enea, cel supranumit “măcelarul”. Bărbatul obişnuia să invite adolescente în apartamentul său din Petroşani, împreună cu care se uita la filme pornografice de un sadism înfiorător. Îşi schimba temperamentul pe neaşteptate, transformându-şi invitatele în prizoniere, care o dată scăpate din locuinţa unde erau sechestrate şi agresate fără motiv, se temeau să îl reclame la Poliţie. Aurel Enea nu a negat înclinaţiile pentru sadism, dar nici nu a recunoscut crima, pentru care a primit 20 de ani de închisoare.


Vă recomandăm şi:

Copilul abuzat sexual cu un ardei iute, de "mama criminală", va fi despăgubit. Alina Ardeleanu a fost condamnată

Judecătoria Petroşani a condamnat-o pe Alina Ardeleanu, pentru maltratarea unui copil de şapte ani, pe care l-ar fi abuzat sexual, chinuindu-l cu ardei iuţi. Femeia este cercetată şi pentru omor calificat, fiind acuzată că a provocat incendiul care a dus la moartea a trei dintre cei patru copii ai săi. Tot ea a fost cercetată pentru uciderea altor doi copii.

Râmaru de Hunedoara: condamnat după cinci crime, Beniamin Laichici a cerut eliberarea pentru bună purtare

Cel mai "prolific" criminal hunedorean din ultimele două decenii, Beniamin (Jian) Laichici, a depus la Judecătoria Timişoara o nouă cerere de eliberare condiţionată. Condamnatul pe viaţă, pentru cinci crime comise într-o singură zi, s-a resemnat apoi, cu situaţia sa.

Cei mai odioşi criminali: Aurel Enea a ucis o adolescentă, a tranşat cadavrul în bucăţi şi l-a aruncat în Mureş

Crima comisă de Aurel Enea în 2007 a fost una dintre cele mai înfiorătoare infracţiuni petrecute în judeţul Hunedoara. Aurel Enea a ucis o adolescentă şi, în încercarea de a şterge urmele, a tranşat cadavrul în bucăţi, le-a aşezat în saci de plastic pe care i-a ascuns. Planul nu i-a reuşit.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite