Marian Muntean a fost condamnat la un an de închisoare. De ce a fost acuzat fostul consilier local din municipiu

Marian Muntean a fost condamnat la un an de închisoare. De ce a fost acuzat fostul consilier local din municipiu

Marian Muntean.

Magistraţii l-au condamnat la un an de închisoare pe afaceristul Marian Muntean, pentru infracţiuni comise în vremea în care era consilier local.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Deva l-a condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, pe Marian Muntean, afacerist şi fost consilier local, judecat pentru conflict de interese. Sentinţa primită pentru infracţiunea de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, la care se adaugă şi plata unor daune de 1.500 de lei, nu este definitivă. În 2017, Marian Muntean a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru o faptă săvârşită în vremea în care era consilier local în Deva.

„La data de 29 martie 2013, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Deva, inculpatul a participat la şedinţa de consiliu din acea dată şi şi-a exercitat dreptul de vot cu privire la majorarea numărului de călătorii gratuite dus - întors pe lună în favoarea mai multor categorii de persoane din municipiul Deva de la 7 la 10, în condiţiile în care operatorul de transport era o societate în cadrul căreia Muntean Marian deţinuse calitatea de administrator până în data de 5 iulie 2012, iar ulterior pe cea de administrator de fapt. În consecinţă, societatea respectivă urma să fie retribuită cu contravaloarea biletelor eliberate de către Consiliul Local, hotărârea adoptată conducând la producerea de foloase patrimoniale în favoarea inculpatului”, informa Ministerul Public.

Omul de afaceri Marian Muntean a fost consilier local în Deva din data de 25 iunie 2012, până pe 10 noiembrie 2015, au completat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Sentinţă pentru funcţionarul APIA acuzat de fapte de corupţie. Este judecat pentru o şpagă de 50.000 de lei

Rezultate alegeri locale în Deva. Cine este noul primar al Devei, după numărarea voturilor, efectuată de partide

Mircia Muntean s-a predat. Înainte de a fi dus la închisoare, primarul Devei a propus acordarea titlului de „cetăţean de onoare” pentru două gimnaste

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: