Mall-ul de servicii a fost inaugurat. Ce chirie plăteşte primăria pentru cel mai modern spaţiu al instituţiei

Mall-ul de servicii a fost inaugurat. Ce chirie plăteşte primăria pentru cel mai modern spaţiu al instituţiei

Sediul nou al Direcţiei de Taxe şi Impozite (dreapta). FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Clădirea vechiului hotel „Crucea Albă” deţinut în anii interbelici de magnatul Petru Groza a devenit sediu al Direcţiei Taxe şi Impozite a Primăriei Deva. Primăria plăteşte o chirie lunară pentru acest spaţiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Deva a mutat sediul Direcţiei de Taxe şi Impozite într-un nou sediu: un spaţiu de circa 1.000 de metri pătraţi, din centrul istoric al municipiului. Aici în anii interbelici, a funcţionat hotelul Crucea Albă. deţinut la acea vreme de magnatul şi omul politic Petru Groza. În ultimii ani, clădirea a fost sediul Universităţii Ecologice din Deva, locul fiind deţinut de omul de afaceri Gheorghe Mara şi dat în comodat unei societăţi comerciale. Municipalitatea va plăti o chirie lunară de opt euro pe metru pătrat, aproximativ 100.000 de euro pe an, contractul de închirieire fiind de zece ani.

În ultimele luni, primăria a investit circa 300.000 de lei în mobilarea sediului nou al Direcţiei de Taxe şi impozite, care a fost inaugurat joi şi va fi deschis publicului de luni, 23 iulie. Este un „mall de servicii”, la standard europene, preluat după modelul celui din Oradea, spune primarul Florin Oancea. „Ne-am propus să închiriem această locaţie, în imediata vecinătate a sediului municipalităţii, astfel încât să nu plimbăm cetăţenii dintr-un cartier în altul. Am adus această locaţie la standarde europene şi în următoarea perioadă şi alte servicii ale primăriei să arate cum arată acest sediu, ca toţi angajaţii primăriei să lucreze în condiţii decente”, a afirmat primarul Devei. Aici devenii îşi vor putea plăti facturi, rovignete, vor putea cumpăra bilete de tren şi de avion.

„Încercăm să fluidizăm circulaţia contribuabililor. Nimănui nu îi place să stea la cozi, în condiţii improprii, aşa cum se întâmpla în vechiul spaţiu”, spune Carla Popa, directorul Direcţiei Taxe şi impozite, din cadrul Primăriei Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Povestea unei afaceri interbelice: cum a devenit Petru Groza chiriaş de lux în centrul istoric al Devei

VIDEO Concedieri masive la primărie. Zeci de poliţişti locali sunt vizaţi: „Unii primesc lunar până la 7.000 de lei în mână şi nu îşi fac treaba”

 

Asistaţii sociali riscă evacuarea la doar câteva zile după mutarea în noile blocuri. Cum şi-au scandalizat vecinii
 

citeste totul despre: