Locurile cu care românii se mândresc în Occident. Cât de atraşi sunt străinii de Transfăgărăşan sau de Casa Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Corvinilor, Casa Poporului şi mănăstirile din Bucovina le-au atras atenţia celor mai mulţi dintre jurnaliştii străini care au oferit de-a lungul timpului reportaje despre atracţiile turistice ale României.

Patria lui Dracula a ieşit din trecutul său comunist, spre deliciul călătorilor care vin să îi exploreze oraşele sale medievale şi castelele împodobite, inclusiv cel în care a locuit cel mai înspăimântător vampir din romanele de ficţiune, este descrierea oferită României, ca destinaţie turistică pentru străini, într-un reportaj de călătorie din celebra publicaţie The Huffington Post.

„Dincolo de fermecătoarele străzi pietruite, vei găsi găsi drumeţii alpine aventuroase în Carpaţi şi staţiuni all-inclusive pe ţărmurl Mării Negre”, afirmau autorii articolului. La fel ca jurnaliştii de la Huffington Post, numeroase alte publicaţii celebre din Occident au oferit descrieri atractive destinaţiilor turistice din România. Iată câteva dintre cele mai lăudate locuri ale României.

Biserica Neagră
Biserica Neagră „este steaua Braşovului, un oraş medieval popular de la poalale Munţilor Carpaţi”, scrie The Huffington Post. Anual, aproape 300.000 de vizitatori trec pragul celui mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei, o biserică din secolul al XIV-lea, măsurând 65 de metri înălţime, 89 de metri lungime şi 38 de metri lăţime.

Castelul Bran
Castelul Bran, cunoscut şi sub numele de Castelul lui Dracula  este vizitat anual de sute de mii de oameni, iar străinii l-au asociat cu povestea lui Vlad Ţepeş. „Dincolo de cultura populară horror, Bran este o cetate medievală cu propria sa istorie interesantă, povestită în tururile prin sălile întunecate, cu tuneluri secrete”, relatează jurnaliştii de la The Huffington Post.

Transfăgărăşanul
Cei 91 de kilometri ai Transfăgărăşanului le-au lăsat impresii adânci multor străinicare i-au parcurs în voiajele din România. „Cei care caută drumuri mai puţin străbătute vor găsi Nirvana în România. Transfăgărăşanul a fost declarat în show-ul Top Gear drept cel mai bun drum din lume”, scrie Huffington Post. Şoseaua din Munţii Carpaţi, care oferă senzaţii tari şoferilor, este considerată unul dinter traseele perfecte de străbătut vara.

TRANSFAGARASANUL

Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor a devenit una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice indicate de jurnaliştii străini. „Este cel mai impresionant castel gotic din România, cu 50 de încăperi de artă medievală”, nota The Huffington Post. Monumentul istoric din secolul al XV-lea a beneficiat de reclamă şi în numeroase alte publicaţii străine, care l-au remarcat pentru frumuseţea sa, dar şi pentru legendele sale întunecoase.

corvinilor

Bucureşti
Bucureştiul este renumit pentru energia locuitorilor, arhitectura diversă, mâncarea bună, dar şi pentru viaţa de noapte, „una dintre cele mai intense din Europa de Est“, notează The Huffington Post. Însă printre cele mai mari atracţii ale Capitalei a rămas Casa Poporului, a doua clădire din lume ca mărime după Pentagon, întinsă pe 330.000 de metri pătraţi.

Sibiu
Şi oraşul Sibiu a fost de-a lungul ultimilor ani inclus în topurile celor mai atractive destinaţii turistice pentru străini. The Huffington Post l-a enumerat printre cele mai fermecătoare oraşe din Europa.

image

Delta Dunării
Apele Dunării formează cea mai mare şi mai bine conservată dintre deltele Europei. Este un loc cu o frumuseţe neatinsă, rămânând mai puţin vizitat însă de români şi străini. „Delta este un paradis pentru iubitorii de animale sălbatice, ornitologi, pescarii şi oricine doreşte să scape de toate pentru câteva zile”, informa The Huffington Post.

Mănăstirile din Bucovina
Veche din secolul al XV-lea, Biserica Voroneţ a fost supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca „Judecăţii de Apoi”, pictată cu „Albastru de Voroneţ”. Şi celelalte mănăstiri din zonă, Humor, Moldoviţa, Văratec şi Putna au atras atenţia jurnaliştilor străini, care le-au numit lecţii de istorie şi cultură.

image

Timişoara
Numeroase topuri realizate de jurnaliştii străini specializaţi în turism au inclus Timişoare printre destinaţiile care oferă experienţe interesante. The Huffington Post lăuda „capitala Banatului” pentru „atracţiile culturale şi artistice, caracterul multicultural şi arhitectura moştenită de la Imperiul Habsburgic".


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum arătau, de fapt, cetăţile dacice: zeci de mii de blocuri de piatră au compus cele mai misterioase clădiri antice

Una dintre marile provocări oferite celor care au cercetat trecutul poporului român a fost reconstituirea cetăţilor dacice. Numeroase controverse au iscat, de-a lungul ultimelor două secole, modul în care ar fi ar fi arătat aşezările regale ale strămoşilor noştri.

Mărturia lordului englez din Hunedoara anilor 1830: fermecat de o tânără ţigancă şi uimit de zestrea dacică a românilor

Mărturii rare despre Hunedoara anilor 1830 au fost păstrate în jurnalul de călătorie al primului englez care a vizitat orăşelul în secolul al XIX-lea. John Paget a rămas fascinat de castel, dar şi de o tânără ţigancă întâlnită în Hunedoara.

Satul rămas fără oameni de jumătate de secol. Natura l-a înghiţit cu totul şi l-a transformat într-un loc de basm

Ruinele unei biserici vechi, care poartă ca pecete o inscripţie stranie, şi câteva case prăbuşite parţial, ascunse de vegetaţia abundentă, au rămas mărturii ale existenţei satului Curpenii Silvaşului, un loc tainic părăsit complet de mai multe decenii, unde natura a creat peisaje fascinante.

Cele mai atractive oraşe pentru turişti. Castelul Corvinilor şi Mănăstirea Prislop au adus Hunedoara în topul destinaţiilor

Peste 30.000 de turişti au rămas peste noapte, în primele trei luni ale anului 2017, la hotelurile şi pensiunile din judeţul Hunedoara. Numărul celor cazaţi este în creştere în judeţ, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar municipiul Hunedoara este cel mai avantajat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite