Localnici amendaţi cu peste 20.000 de lei după ce au tăiat ilegal copaci, la poalele Retezatului

Localnici amendaţi cu peste 20.000 de lei după ce au tăiat ilegal copaci, la poalele Retezatului

FOTO: ADEVĂRUL. ARHIVĂ.

Poliţiştii au dat amenzi de peste 20.000 de lei angajaţilor unei firme care au tăiat ilegal copaci, în comuna Sălaşu de Sus, de la poalele Retezatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice au stabilit că angajaţii unei societăţi comerciale au tăiat fără drept mai mulţi arbori din partide legal contractate, aflate în proprietatea privată a unei asociaţii composesorale.

„În cadrul acţiunii, care a beneficiat de sprijinul Gărzii Forestiere Timişoara, poliţiştii au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.000 de lei şi au dispus confiscarea a 5,809 mc de material lemnos, în valoare de peste 3.350 lei”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Un bărbat a fost amendat cu 8.000 de lei după ce a tăiat, fără respectarea condiţiilor legale, 10 arbori din speciile fag, mesteacăn şi molid, iar un alt localnic a fost amendat cu 4.000 de lei, întrucât a tăiat fără drept 8 fagi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Localnicii sunt chemaţi la curăţenie în Pădurea Chizid, rezervaţia naturală de aproape 50 de hectare

Ţinutul Pădurenilor a fost lăsat de izbelişte de autorităţi. Sunt peste 120 de kilometri de drumuri de coşmar

VIDEO Sărbătoarea care animă cel mai pitoresc loc. Cum s-au păstrat tradiţiile în Pădurenime, ţinutul care a pierdut două treimi din populaţie în cinci decenii

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările