Liceul tehnologic „Constantin Bursan” a celebrat 40 de ani de la înfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” din Hunedoara a sărbătorit patru decenii de la fondarea sa, fiind unul dintre cele mai vechi din Hunedoara.

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” a sărbătorit joi 40 de ani de la înfiinţare. Instituţia de învăţământ hunedoreană a luat fiinţă în anul 1977 sub denumirea de Liceul Industrial nr. 3. În anul 2014, acesta şi-a schimbat numele, devenind Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”, după numele fostului om politic interbelic.

La Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” studiază aproape 800 de elevi, aici existând atât cursuri la zi, cât şi la seral şi frecvenţă redusă, şcoală postliceală şi de maiştri, precum şi învăţământ profesional. Elevii de aici au posibilitatea să urmeze una dintre specializările: protecţia mediului, informatică, construcţii, instalaţii. La învăţământul profesional se pregătesc electromecanici, sculeri matriţeri, sudori, finisori în construcţii, frizeri, coafori, manichiurişti şi pedichiurişti.

Începând cu anul şcolar 2017 – 2018, Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” va intra într-un program pilot de învăţământ dual, a declarat primarul Dan Bobouţanu. „În urmă cu câteva săptămâni, a fost încheiat, un contract de parteneriat între companiile Assa Abloy, DAR Dräxlmaier Automotive, Recom Sid şi Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”, astfel încât elevii de aici să se poată pregăti încă de pe băncile şcolii pentru meserii din domeniul tehnic”, a declarat primarul municipiului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Povestea celui mai mare liceu din Hunedoara: ce învăţau elevii de la Metalurgic în urmă cu 50 de ani

Înfiinţat în 1966, Liceul Industrial Metalurgic din Hunedoara, actualul Colegiu Tehnic Matei Corvin, a împlinit 50 de ani. Povestea actualului colegiu din Hunedoara a început însă în 1890, o dată cu fondarea Şcolii industriale de ucenici din Hunedoara.

VIDEO Gestul de omenie al unor elevi de 11 ani: au predat 800 de lei găsiţi în parc. Copiii au oferit o explicaţie fascinantă

Paul şi Dragoş, doi elevi de la Colegiul Naţional Decebal, din Deva, au găsit aproape 800 de lei pe o alee din Parcul municipal Cetate, iar primul lor gând a fost să îi predea autorităţilor.

Şcoala de tortură a făcut prima victimă: directoarea a fost alungată, iar angajaţii sunt cercetaţi, după scandalul copiilor schingiuiţi în camera ororilor

Adriana Coza, directoarea şcolii din Vaţa de Jos, unde ar fi existat o cameră de tortură unde elevii erau agresaţi, a fost înlocuită. Angajaţii unităţii şcolare vor fi cercetaţi disciplinar, iar elevii vor fi consiliaţi pentru a depăşi eventualele traume suferite.

FOTO Adevărata faţă a Hunedoarei din 1960. Oraşul oţelului a fost copleşit de muncitori, iar mii de oameni locuiau în cartierele de barăci insalubre

Un document cu caracter secret în anii 1960, păstrat în prezent la Arhivele Naţionale – Judeţul Hunedoara, oferă informaţii preţioase şi mai puţin ştiute despre istoria recentă a Hunedoarei. La sfârşitul anilor 1950, autorităţile din Hunedoara se confruntau cu o situaţie ieşită din comun: oraşul devenise supraaglomerat, iar în ciuda investiţiilor masive, administraţia făcea faţă cu greu creşterii populaţiei.

Hunedoara în zorii comunismului: „murdăriile aruncate pe străzi stau zile întregi neridicate şi transformă oraşul într-un coşmar urât”

Arhivele judeţului Hunedoara păstrează mărturii inedite din Hunedoara pitorească a anului 1949. În zorii comunismului în Hunedoara locuiau 8.000 de oameni, iar oraşul făcea primii paşi în marele proiect al industrializării din timpul regimului comunism.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite