Lectorul universitar din Iaşi care a murit în Retezat avea o alcoolemie de 2,4

Lectorul universitar din Iaşi care a murit în Retezat avea o alcoolemie de 2,4

Trupul bărbatului a fost preluat de Salvamont de pe munte.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara susţin că unul dintre lucrurile care a influenţat producerea accidentului din Retezat, în care a murit lectorul universitar Iulian Stângă, a fost faptul că acesta consumase băuturi alcoolice înainte de a se aventura pe traseul montan.

Iulian Stângă, lectorul universitar din Iaşi care a murit după ce s-a prăbuşit într-o râpă din Munţii Retezat, consumase alcool în cantităţi mari, înainte de a porni în expediţie, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, care au participat la cercetarea împrejurărilor în care a avut loc tragedia. „Un factor foarte important, care a contribuit la producerea evenimentului, a fost alcoolemia. Din păcate, victima avea o alcoolemie de 2,4”, a declarat Ileana Bodea, şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Valea Jiului, citată de servuspress.ro.

Tragedia s-a petrecut în 5 august, în apropiere de vârful Judele din Masivul Retezat, pe traseul montan dintre lacurile Bucura şi Zănoaga. Iulian Stângă s-a dezechilibrat şi a alunecat pe bolovani, prăbuşindu-se într-o vale, aproape 100 de metri. Lectorul a murit în urma traumatismelor multiple, suferite în zona capului. Iniţial, salvamontiştii care au ajutat la transportarea trupului victimei au relatat că acesta ar fi căzut din cauza oboselii şi a încărcăturii prea mari a rucsacului.

Cadrul univesitar se afla în Retezat împreună cu un grup de 20 de studenţi de la Facultatea de Geografie din Iaşi, cu care efectua practica de vară.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Tragedie în Retezat: un lector universitar din Iaşi a murit pe Vârful Judele

Un lector universitar din Iaşi, care însoţea un grup de studenţi într-o expediţie pe munte, în Parcul Naţional Retezat, a murit astăzi pe Vârful Judele.

Daliana Rădoi a fost înmormântată fără ca familia să îi fie alături. Tragedia elevei de 14 ani, dispărute în Retezat

Tragedia adolescentei de 14 ani din Lupeni, al cărui cadavru a fost descoperit, după trei săptămâni de căutări, într-un lac din Retezat, şi-a consumat astăzi ultimul episod. Daliana Rădoi a fost înmormântată fără ca majoritatea membrilor fostei sale familii să asiste la înhumare. Mama ei nu a venit nici măcar la priveghi.

Cadavrul Dalianei Rădoi, eleva dispărută în Retezat, a fost găsit în Lacul Gura Apei

Cadavrul elevei Daliana Rădoi a fost scos la suprafaţa Lacului Gura Apei din Retezat. Eleva fusese dată dispărută din 20 august, după ce a părăsit grupul cu care se afla într-o excursie în Parcul Naţional Retezat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările