Lacul care atrage moartea: drama femeii care a luat un taxi până la barajul Cinciş, pentru a muri înecată în apele lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă tragedie s-a petrecut pe Lacul Cinciş. O femeie din Hunedoara a murit înecată după ce s-a aruncat de pe barajul lacului de acumulare.

Destin tragic pentru o femeie de 66 de ani din Hunedoara: a murit înecată în apele Lacului Cinciş. Potrivit apropiaţilor ei, hunedoreanca a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa. La orele 8 dimineaţa, s-a deplasat cu un taxi până la barajul lacului de acumulare. A plătit taximetristului şi apoi a urcat pe marginea barajului şi s-a aruncat în gol.

„Vecina noastră avea probleme grave de sănătate. Avea o greutate cu mult peste 100 de kilograme şi de abia se mai putea mişca. Din câte ştiu, avea diabet. Locuia singură şi probabil boala a împins-o la sinucidere”, a afirmat o vecină a femeii. Agentul de pază de la baraj a observat-o pe hunedoreancă înainte ca aceasta să se prăbuşească, dar nu a mai avut timp să o oprească din gestul său. Huendoreanca a murit înecată.

Recent, în apropierea barajului lacului de acumulare, doi oameni au murit într-un acciodent rutier. S-au prăbuşit cu maşina într-o râpă.

Superstiţii despre lacului Cinciş
În privinţa Lacului Cinciş, există numeroase poveşti despre drame şi tragedii petrecute în ultima jumătate de secol, de când a fost înfiinţat. Cea mai recentă dintre ele este cea a copilului înecat în lac, al cărui cadavru nu a mai ieşit la suprafaţă. Oamenii care locuiesc în satele din vecinătatea barajului vorbesc despre faptul că, în anii 1960, localnicii au fost nevoiţi să îşi dezgroape morţii din vechile cimitire îngiţite apoi de apele lacului. Unii au blestemat lacul, din această cauză.

În satele strămutate pentru a face loc lacului de acumulare, înfiinţat pentru alimentarea Hunedoarei şi a combinatului siderurgic, descântecele erau nelipsite din folclorul local. „Cincişul era predominat de un noian de credinţe şi superstiţii, care stăpâneau întreaga viaţă spirituală a cincişenilor. Oamenii erau urmăriţi de ideea că anumite forţe supranaturale le conduc viaţa”, se arăta în monografia satului.


Vă recomandăm şi:

FOTO Lacul Cinciş, ultimele pregătiri înainte de startul sezonului turistic. Cum arată destinaţia favorită a hunedorenilor

Lacul Cinciş redevine de la începutul lunii mai una dintre principalele destinaţii turistice ale hunedorenilor. Faţă de anii trecuţi, când malurile lacului din vecinătatea Hunedoarei erau destinate amatorilor de ieşiri cu cortul, în prezent cea mai mare parte a terenurilor sunt proprietăţi private, ocupate de pensiuni şi zone amenajate pentru camping.

Locuri bântuite din România: poveştile sumbre despre Castelul Corvinilor din Hunedoara şi blestemul Lacului Cinciş

Castelul Corvinilor şi Lacul Cinciş se numără printre locurile din România care au aprins imaginaţia pasionaţilor de paranormal. Există numeroase poveşti despre cele două obiective turistice, în care acestea sunt prezentate ca fiind sălaşul unor spirite care le bântuie din vremuri îndepărtate.

FOTO Blestemul Lacului Cinciş: cât adevăr se ascunde în legendele lacului care a înghiţit cinci sate şi cimitirele lor

Lacul Cinciş a fost creat la începutul anilor 1960, pe vatra a cinci cătune de pe Valea Cernei, pentru a satisface nevoia industrială de apă a combinatului siderurgic din Hunedoara. Satele au fost inundate, iar localnicii au fost nevoiţi să se mute. Se spune că asupra lacului au fost aruncate blesteme, că este bântuit, iar trupurile celor care se îneacă aici nu au mai fost scoase la suprafaţă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite