Jaful de la Castelul Corvinilor. Mărturia tânărului condamnat după furtul sumei uriaşe, care nu a mai fost recuperată

Jaful de la Castelul Corvinilor. Mărturia tânărului condamnat după furtul sumei uriaşe, care nu a mai fost recuperată

Castelul Corvinilor şi zona pe unde a fugit hoţul. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

La aproape un an de la jaful petrecut în Castelul Corvinilor, în urma căruia au dispărut peste 175.000 de lei, autorităţile nu au dat de urma banilor furaţi. Magistraţii au motivat sentinţa prin care l-au condamnat pe Gabriel Gal pentru furtul calificat. Tânărul nu a recunoscut furtul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noi detalii despre jaful de la Castelul Corvinilor au ieşit la iveală după motivarea sentinţei definitive dată de Curtea de Apel Alba Iulia, prin care Gabriel Gal (31 de ani) a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare şi la plata sumei de 174.382 lei către Primăria Hunedoara. Magistraţii l-au condamnat pe tânărul din Hunedoara, după ce anchetatorii au stabilit că în noaptea de 1 spre 2 mai 2017 a pătruns în incinta Castelului Corvinilor unde a spart casa de bilete şi a furat cutia de carton în care se afla suma de 175.531 lei, proveniţi din vânzarea biletelor în perioada 28 aprilie 2017 – 2 mai 2017, arată anchetatorii în dosar.

O cameră video montată în tavanul casieriei a înregistrat scena furtului şi l-a surprins în imagiji pe tânăr.

La scurt timp după furt, Gabriel Gal s-a accidentat grav după ce a sărit de pe metereze, de la paste cinci metri. S-a târât, cu piciorul rupt, până în preajma castelului, de unde a fost preluat de o ambulanţă, chemată de un localnic, adus la spital şi operat. Asupra lui au fost găsiţi, în urma unei percheziţii în salonul de ortopedie 1.800 de lei, iar anchetatorii au stabilit că tânărul a dat unei asistente din spital alţi 4.000 de lei.

A cerut achitarea

La aproape un an de la jaful de la Castelul Corvinilor, Gabriel Gal se află în închisoare. El a declarat în faţa instanţei că a fost doar o coincidenţă prezenţa sa în preajma castelului cu ocazia participării la serbările municipiului Hunedoara, se arată în motivarea sentinţei.

„Este dovedit în cauză că în noaptea de 1/2 mai 2017, prin violarea sediului profesional şi după spargerea geamului de la casa de bilete din incinta Castelului Corvinilor, inculpatul Gabriel Gal a pătruns în interiorul acesteia de unde a sustras suma de 175.531 lei. Deşi inculpatul nu neagă că în noaptea respectivă s-a aflat în zona Castelului Corvinilor, acesta a declarat în faţa instanţei de apel că în data de 1 mai 2017 a participat la un festival organizat în Hunedoara, unde a consumat substanţe etnobotanice, că a avut o altercaţie cu nişte persoane cărora le vânduse trei telefoane mobile contra sumei de 4.300 lei, motiv pentru care a fugit, s-a urcat pe un gard, a căzut şi s-a accidentat. A mai arătat că după ce a căzut a leşinat şi când s-a trezit nu mai avea telefonul asupra lui şi nu s-a dus la spital pentru că nu putea ajunge singur acolo, astfel că s-a deplasat la o casă din apropiere şi a cerut ajutor”, se arată în dosar.

Gabriel Gal a cerut achitarea, dar nu a propus nicio probă în dovedirea afirmaţiilor sale. În schimb, mai multe probe administrate de anchetatori l-au indicat ca autorul furtului, chiar dacă doar o mică parte din pagubă a fost recuperată.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Detalii bizare despre jaful secolului din Castelul Corvinilor. Unde a ascuns hoţul cei 175.000 de lei, în noaptea de coşmar

Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 330.000 de turişti în 2017. Ce venituri au adus oaspeţii cetăţii medievale

Marile cetăţi ale lui Iancu de Hunedoara. Poveştile celor mai fastuoase monumente medievale ctitorite de voievod

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: