Jaf în pădurile judeţului: poliţiştii au confiscat peste 80 de metri cubi de lemn, comercializat şi transportat ilegal

Jaf în pădurile judeţului: poliţiştii au confiscat peste 80 de metri cubi de lemn, comercializat şi transportat ilegal

FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL. ARHIVĂ.

O societate comercială a transportat şi comercializat ilegal peste 80 de metri cubi de lemne tăiate din pădurile judeţului. Firma a fost amendată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice au descins la sediul unei societăţi comerciale din Veţel, ai cărei administratori au fost acuzaţi că au transportat şi au comercializat fără documente legale de provenienţă 81,25 mc de material lemnos, în valoare de peste 10.930 de lei.

„Faţă de operatorul economic, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 5.000 de lei, coroborată cu măsura complementară de confiscare valorică a 80,91 mc de material lemnos de diferite specii.

De asemenea, cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că operatorul economic nu a respectat prevederile legale referitoare la modul de exploatare a materialului lemnos contractat, motiv pentru care acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, de către reprezentanţii Gărzii Forestiere Timişoara, care au participat, alături de poliţişti, la acţiune”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.


 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Bilanţul marilor tăieri de păduri: 573.000 metri cubi recoltaţi într-un an, 184 hectare regenerate artificial. Topul judeţelor la suprafaţa forestieră

FOTO Satele tăcute din munţi, ascunse în ţinutul dacilor. Cum trăiesc românii în cătunele din Grădiştea Muncelului

Secretele retrocedării controversate a 10.000 de hectare din Retezat. Ce avere mai aveau baronii Kendeffy în anii '20


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările