Investiţie de peste un milion de euro în modernizarea zonei Bulevardul Decebal

Investiţie de peste un milion de euro în modernizarea zonei Bulevardul Decebal

Astăzi a fost dat startul lucărilor de modernizare a zonei. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Proiectul de 5,3 milioane de lei, de reaabilitare a zonei Bulevardului Decebal, din municipiul Deva, a demarat astăzi. Investiţia este realizată pe fonduri de la Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zona Bulevardului Decebal din Deva a intrat în şantier. Astăzi a fost predat amplasamentul, iar lucrările vor de reabilitare a spaţiului urban vor începe în următoarele zile.

Proiectul finanţat de Uniunea Europeană are o valoare de 5,3 milioane de lei din care 4,2 milioane de lei reprezintă fonduri neramburabile de la UE, 930.000 de lei reprezintă contribuţia Guvernului României, iar administraţia locală va cofinanţa proiectul cu 140.000 de lei.

Potrivit primăriei, principalele lucrări propuse în cadrul proiectului se referă la: reabilitarea trotuarelor cu pavaje diferenţiate, amenajarea piaţetei de pe latura stângă a bulevardului cu o fântână dinamică de pardoseală, asigurarea unui spaţiu delimitat clar pentru piste de biciclete, reabilitarea îmbrăcăminţii asfaltice a bulevardului, înfiinţarea reţelei de comunicaţii Net City, modernizarea iluminatului public, amenajarea spaţiilor verzi şi dotarea lor cu sisteme de irigare.

„De peste 30 de ani nu s-a investit nimic în modenizarea acestor bulevarde, iar astfel de investiţii care vizează regenerarea urbană sunt necesare”, susţine primarul Devei, Petru Mărginean.

Modernizarea zonei Bulevardului Decebal este al patrulea dintre cele şase proiecte de restaurare a unor zone din municipiul Deva, demarat în acest an şi finanţat din fonduri accesate prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Lucrările vor trebui finalizate până în luna decembrie.


Vă recomandăm şi:

Piaţa Arras din Deva a intrat în şantier. Statuile gimnastelor şi „flacăra olimpică” sunt demolate şi vor dispărea din zonă

Piaţa Arras din municipiul Deva rămâne fără gimnaste şi fără „flacăra olimpică”. Cele două ansambluri statuare sunt demolate în prezent şi vor fi mutate. Zona din centrul civic al Devei îşi va schimba total înfăţişarea, până la sfârşitul acestui an.

Zona Bulevardului Dacia din Deva a intrat în reabilitare pe fonduri de la UE. Investiţie de peste 5,5 milioane de lei

Proiectul de modernizare a zonei Bulevardului Dacia din Deva a demarat astăzi. Valoarea investiţiei finanţate din fonduri de la Uniunea Europeană depăşeşte 5,5 milioane de lei.

Platforma Ardealului din Deva a intrat în renovare. Peste 3,3 milioane de lei vor fi investiţi în piaţeta din vecinătatea gării

Primăria Deva a predat amplasamentul pentru realizarea lucărilor de amenajare a platformei Ardealului de pe Calea Zarandului. Valoarea proiectului realizat în vecinătatea gării este estimată la 3,3 milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările