Investiţie de cinci milioane de euro la spitalul municipal. Banii au fost obţinuţi de la UE pentru reabilitarea termică

Investiţie de cinci milioane de euro la spitalul municipal. Banii au fost obţinuţi de la UE pentru reabilitarea termică

Spitalul municipal din Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Municipiul Hunedoara va primi cinci milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea energetică a Spitalului municipal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul de finanţare al investiţiei de cinci milioane de euro (23,2 milioane de lei) în eficientizarea energetică a Spitalului municipal Hunedoara a fost semnat, luni, de primarul Dan Bobouţanu, la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest.

„Acesta este al cincilea proiect finanţat pe fonduri europene, din cele 21 de proiecte depuse la ADR Vest. Suma totală a acestor proiecte este de peste 67 de milioane de euro”, a informat Primăria Hunedoara.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului operaţional Regional 2014-2020 şi a fost depus la ADR Vest în iunie 2017. Investiţia se va derula pe o perioadă de 42 de luni şi vizează reducerea consumurilor energetice din surse convenţionale şi diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât consumul anual specific de energie calculat pentru încălzire să scadă sub 123 kwh/m²an.

„În cadrul proiectului vor avea loc lucrări de eficientizare energetică la următoarele obiective de investiţie: clădire spital, gospodărie apă spital, centrală fotovoltaică şi centrală termică”, au precizat reprezentanţii Primăriei Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Spitalul a primit Computerul Tomograf cumpărat cu aproape un milion de lei. Investiţia a fost realizată prin PNDL 2

Modernizarea Urgenţelor de la spitalul judeţean va costa şapte milioane de lei. Proiectul a fost depus la ADR Vest

Cum au ajuns datoriile spitalului cât bugetul anual al unei primării de oraş

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: