Investiţie de 700.000 lei în spital. Au fost puse în funcţiune cele cinci lifturi noi

Investiţie de 700.000 lei în spital. Au fost puse în funcţiune cele cinci lifturi noi

Lifturile noi de la Spitalul din Hunedoara. FOTO: Primăria Hunedoara.

Cinci lifturi noi au fost puse în funcţiune la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara. Au costat aproape 700.000 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul municipal din Hunedoara a fost dotat cu cinci ascensoare noi. Montarea lor a început de la sfârşitul anului trecut, când au fost instalate primele două ascensoare în secţia de boli infecţioase. Alte trei lifturi au fost instalate în locul celor vechi din staţionarul central, a informat Primăria Hunedoara.

Staţionarul central al spitalului are opt lifturi, şapte fiind funcţionale – trei dintre ele sunt noi, patru sunt vechi. Ascensoarele vechi sunt folosite pentru transportarea gunoiului, a lenjeriei folosite, a deşeurilor periculoase şi persoanele decedate, iar ascensoarele noi deservesc personalul medical, pacienţii şi aparţinătorii.

„Costul total al ascensoarelor a fost de 692.000 lei. Banii au fost din fondurile de dezvoltare ale spitalului. Lifturile sunt de ultimă generaţie, fabricate în Uniunea Europeană, model Kleemann. Consumul de energie al acestor ascensoare se ajustează proporţional cu încărcătura transportată”, a informat primăria.

De la 1 martie, lifturile noi vor putea fi utilizate de oricine, fără liftier. Cele 15 liftiere nu îşi pierd locurile de muncă, fiind nevoie de ele pentru celelalte patru lifturi vechi rămase în funcţiune. „Lifturile nu au mai fost schimbate de la construcţia spitalului, în anul 1968. Prin darea în funcţiune a celor cinci lifturi se asigură circuitele funcţionale: de hrană, de lenjerie, transportul bolnavilor şi al aparţinătorilor, exact cum prevăd normele medicale în vigoare”, a declarat Radu Budae, managerul spitalului municipal „Dr. Alexandru Simionescu”.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Şefii Consiliului Judeţean au văzut lumea întreagă pe banii localnicilor. China a fost cea mai costisitoare destinaţie din 2017

Vizitele în China, Spania, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Austria şi Franţa ale oficialilor Consiliului Judeţean Hunedoara au costat 224.857 lei, potrivit unui raport al instituţiei.

Ce salarii şi-au votat aleşii locali. Cel mai mare venit, de peste 13.000 de lei, îl va avea şeful Consiliului Judeţean

Mircea Bobora, şeful Consiliului Judeţean Hunedoara, va câştiga peste 13.000 de lei, potrivit noii grile de salarizare adoptate în şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara. Şi ceilalţi angajaţi ai instituţiei şi-au mărit veniturile, la fel şi salariaţii Primăriei Hunedoara şi ai Primăriei Deva.

Consiliul Judeţean reclamă pagube de 2,6 milioane de lei la Teatrul din Petroşani: spectacole plătite deşi nu au avut loc

Consiliul Judeţean Hunedoara a reclamat pagube de peste 2,6 milioane de lei în urma unui control la Teatrul I. D. Sîrbu din Petroşani, instituţie finanţată de CJ Hunedoara, privind cheltuielile efectuate de conducerea teatrului în anii 2015 şi 2016.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: