Investiţie de 1,8 milioane de lei în spital. Cum s-a lucrat în primele luni la noua secţie de Pediatrie

Investiţie de 1,8 milioane de lei în spital. Cum s-a lucrat în primele luni la noua secţie de Pediatrie

Spitalul judeţean din Deva. FOTO: Primăria Deva.

Costurile modernizării şi extinderii secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Deva se ridică la 1,8 milioane de lei, cu TVA inclus. Lucrările au ajuns într-un stadiu avansat, informează autorităţile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua secţie de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva se află în şantier din luna septembrie 2018, iar termenul de finalizare al investiţiei în renovarea şi extinderea acesteia este primăvara anului 2019.

Constructorul a ridicat structura de rezistenţă, a montat acoperişul şi a realizat şarpanta. De asemenea, a fost executată faţada pe trei dintre laturile clădirii, au fost montate ferestrele şi uşile interioare, iar tencuielile brute au fost realizate în proporţie de 80 %, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara. În prezent, se lucrează la pereţii despărţitori din interior. Lucrările vor continua şi în perioada sezonului rece, fiind create condiţii pentru realizarea instalaţiilor şi a amenajărilor interioare.

„Noua secţie va fi integrată în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, în zona sa centrală. O parte a ei va fi amenajată la etajul situat deasupra secţiei Chirurgie Plastică şi se continuă cu o extindere deasupra corpului administrativ. În total, secţia nouă va avea o suprafaţă de 1.652 metri pătraţi, va asigura circa 50 de paturi pentru copii şi 32 de paturi pentru aparţinători. Valoarea investiţiei suplimentare pentru extinderea secţiei se ridică la 1,8 milioane de lei (TVA inclus), iar finanţarea este asigurată prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Din 2011, spitalul din Deva se află în proces de modernizare, iar autorităţile speră să obţină fonduri de la Uniunea Europeană pentru alte investiţii. Cea mai importantă dintre ele, în valoare de peste 6,8 milioane de lei, vizează modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Deva, potrivit proiectului depus de Consiliul Judeţean Hunedoara la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. Investiţia ar urma să fie finanţată din fonduri europene nerambursabile asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cinci lifturi din spital sunt înlocuite după jumătate de secol. Noile ascensoare vor costa aproape 600.000 de lei

Secţia de hemodializă din spital a devenit funcţională la o lună de la inaugurare. Au fost investiţi 60.000 de lei în renovare
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările